Zoek niet langer! We stellen u namelijk voor aan negen talentvolle interieurontwerpers!

Het collectief van binnenhuisarchitecten en interieurontwerpers (CAID), is gespecialiseerd in het inrichten van toeristische logies. Deze negen architecten bieden u hun diensten aan. Ze werden door het CAID geselecteerd op basis van hun kennis van de toeristische accommodatiesector. U kunt op hen een beroep doen voor enkele uurtjes coaching, maar u kunt zich eveneens van A tot Z laten begeleiden bij het realiseren van uw inrichtingsproject. Haast alles is mogelijk! De komende maanden zal Ardennes-Etape regelmatig een beroep doen op dit collectief van binnenhuisarchitecten die u op onze blog hun beste decoratie- en inrichtingsadvies zullen geven. Een weldoordachte decoratie en inrichting zal immers de aandacht van uw vakantiegangers trekken en dat is een van de vele geheimen voor een volgeboekt vakantiehuis.

Hieronder vindt u een beschrijving van elk van deze creatievelingen. Met wie zal het volgens u meteen klikken?

Cathy

Elegantie, verfijndheid en eenvoud: rond deze drie woorden draaien alle projecten van Cathy, die al bijna 10 jaar interieurontwerpster is. Ze houdt ervan om u met haar projecten op subtiele wijze mee te voeren naar verschillende tijdperken. “Ik mix stijlen en tijdperken met veel succes. Ik vind het heerlijk om op zoek te gaan naar leuke koopjes. Als ik voor een nieuw meubilair kies, dan moet het betekenis hebben.” In haar magische werelden komen natuurlijke en duurzame materialen zoals hout, metaal of marmer aan bod. Cathy verheugt er zich op om met u samen te werken: “Ik wil mijn deskundigheid aanbrengen, ik wil dat zo noodzakelijke duwtje in de rug geven dat voor een echt wauweffect zorgt. Dat effect is dan de beloning voor het gerealiseerde werk. Bovendien zorgt het voor meetbare resultaten voor de eigenaars. Het is een uitdaging!

Valérie

Valérie is gespecialiseerd in het ontwerpen van professionele en collaboratieve ruimtes. Ze creëert met u en voor u: “Zeg me niet dat ik carte blanche krijg. Dat interesseert me niet. Ik wil een verhaal vertellen dat ik samen met de klant heb bedacht. Een verhaal dat iets over de klant zegt en dat de gasten die hij zal verwelkomen aanspreekt.” Voor haar kan een dergelijk verhaal door middel van de decoratie tot stand komen, belangrijk is echter dat het blijft hangen en dat de vakantiegangers zin krijgen om terug te komen. Daarom focust Valérie in haar projecten op de vijf zintuigen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven.Aan de reukzin denkt men niet vaak. Nochtans kan één geur een hele rits herinneringen naar boven brengen. Het is iets waarmee gewerkt kan worden…”.

Catherine

Catherine is op het vlak van decoratie van vakantiehuizen niet aan haar proefstuk toe. Integendeel, ze heeft reeds meerdere vakantiehuizen met een grote capaciteit ingericht. Haar stijl schommelt tussen een klassieke en een hedendaagse aanpak met een industriële toets. Wees niet verbaasd als ze u een vintagemeubel of een tweedehandsobject voorstelt, dat is trendy! Deze kleurendeskundige en interieurontwerpster van opleiding werkt graag met natuurlijke tinten. “Het gebeurt zelden dat ik voor de muren enkel verf gebruik. Zo hou ik ervan om de muur structuur te geven door behangpapier te gebruiken. Hierdoor wordt een bijzonder ruimtelijk effect gecreëerd”. Behangpapier, hout, natuursteen: het zijn allemaal elementen die een interieur reliëf verschaffen. Een binnenhuisarchitecte die uw project van begin tot eind zal begeleiden en geen schrik heeft om u uit te dagen en te prikkelen om zo tot het allermooiste resultaat te komen.

Marie

Marie werkt nu reeds 20 jaar in de sector van de interieurdecoratie en ze staat te popelen om met eigenaars van vakantiehuizen samen te werken. “Het sluit goed aan bij mijn homestagingactiviteiten. Ik moet aan de efficiëntie en de rentabiliteit van het project denken. Het moet niet alleen naar de zin van de eigenaar van de vakantiewoning zijn. Het gaat verder dan dat.

Heuse mirakeltjes tot stand brengen die ervoor zorgen dat iedereen zich in een interieur goed voelt, dat kan volgens haar ook zonder er gekke bedragen tegenaan te gooien: “Ik heb onlangs voor een klant gewerkt die net haar man had verloren. Zij en haar kinderen wensten het interieur op een andere manier nieuw leven in te blazen. Een groot project was het niet, maar vandaag weet ik dat mijn klant weer zin heeft om thuis te komen. Een mooi resultaat.”

Isabel

Deze Spaanse binnenhuisarchitecte heeft veel gereisd alvorens zich definitief in Brussel te vestigen. Vandaag wil ze haar creativiteit ten dienste van de eigenaars stellen: “Ik wil mijn eigen kleine toets aanbrengen. In deze branche laat de concurrentie zich meer en meer gelden, zodat men zich wel van de anderen moet onderscheiden. Het basisidee is om een ervaring te creëren. Het gaat met andere woorden om meer dan alleen maar een mooie decoratie.” Om deze ervaringen gestalte te geven stelt ze u voor gebruik te maken van de edele materialen die u omgeven: “Men moet iets tot stand brengen dat in harmonie is met de buurt waarin uw huis zich bevindt. Zo is het goed materialen te gebruiken die passen in de omgeving van uw huis. Elke streek heeft zo zijn eigen grondstoffen en materialen.”

Dankzij Isabel en de schoonheid van het interieur wordt een verblijf van enkele nachten in uw vakantiehuis omgetoverd tot een mooi avontuur.

Isabelle

Een dierenvacht, een schelp op het strand, een zonsondergang, een stadsbezoek, een ontmoeting met een persoon… het zijn allemaal elementen die de inspiratie van deze interieurarchitecte voeden. Niets wordt aan het toeval overgelaten: “Ik heb een boeiende en complexe job. Het is meer dan alleen maar esthetica! We creëren plekken waarin geleefd zal worden. Voor toeristische accommodaties ontwerpen we vakantiedecors met een extra dimensie die bestaat uit de verbeelding, de behoeften en de codes die betrekking hebben op vakantie.” Alles wat gedaan of geplaatst wordt, zal de gevoelens van de vakantiegangers beïnvloeden en alles moet ertoe bijdragen dat zij zich thuis voelen … bij u.

Jean-François

Als interieurarchitect, leraar, oprichter en eigenaar van twee interieurwinkels beleeft Jean-François zijn passie voor decoratie en het inrichten van ruimtes op intensieve wijze. Hij heeft al gewerkt aan projecten voor B&B’s en hotels. “Ik vind het heerlijk om rustruimtes in te richten waar men zich kan herbronnen. Ik heb het dan niet alleen over kamers, maar ook over ruimtes zoals een hoek, een zone waar men tot rust kan komen. Dat kan zelfs een overloop zijn bijvoorbeeld.Zijn winkel is een geweldige “droomfabriek”. Men kan er decoratieve elementen op de kop tikken of stoffen en materialen waarmee hij de ruimtes aankleedt die hem zijn toevertrouwd. Alles hangt af van de persoonlijkheid van de klant. “Op mij kan men geen stijl vastplakken. Ik laat mij in de eerste plaats inspireren door het karakter van de persoon voor wie ik werk. Wat ik vooral graag doe is het inbouwen van verrassende elementen waar niemand het verwacht.”

Laurie

Laurie stelt u twee soorten diensten aan die perfect op elkaar aansluiten: interieurarchitectuur en grafische vormgeving.In mijn werk bespeurt men duidelijk dat ik grafisch vormgeefster ben. Toch kan men mij moeilijk aan een bepaalde stijl vastpinnen. Ik zou zeggen dat mijn stijl eerder hedendaags is, doorspekt met een toets van fun.” Daar blijft het echter niet bij. Laurie is fier op haar Ardense roots en laat dat graag uit haar werk blijken. “Hout valt bij mijn realisaties niet weg te denken. Het is de materie waarmee ik het liefst werk, of het nu gaat om decoratie, bekleding, vloerbedekking of iets anders.

Laurie verheugt zich erop om voor u te werken: “Het is anders dan een traditioneel huis. In een vakantiehuis kan men iets met veel karakter creëren om klanten aan te trekken. En als het interieur dan nog in harmonie is met de visuele identiteit, dan is dat top.”

Caroline

Carolines missie bestaat erin het potentieel van een woning te identificeren en het door het gebruik van kleuren, materialen en meubilair te overstijgen. Op die manier creëert ze gepersonaliseerde en aangename ruimtes. In elk project zet ze haar creativiteit aan het werk en zorgt ze voor een unieke realisatie. Haar inspiratie put ze uit haar reizen die haar kleuren en materialen op een andere manier laten waarnemen. Ze staat voor u klaar en helpt u graag uit impasses. Ze houdt van uitdagingen. Keukens zijn bijvoorbeeld allesbehalve simpele ruimtes. “Het inrichten van een keuken is niet eenvoudig. Het is net als een spelletjes Tetris. Alles moet perfect in elkaar passen. Het moet functioneel en esthetisch zijn, want men brengt er veel tijd door. Het is een van de voornaamste vertrekken van het huis. Ik hou ervan.Caroline is nauwgezet en in haar projecten streeft ze naar een goede combinatie van het nuttige en het aangename.

Wilt u meer weten over het CAID en zijn negen architecten?

Afspraak op de website collectifcaid.be