Stijl, verschillende materialen, nieuwe technologieën, comfort, budget, verwachtingen van de vakantiegangers, … allemaal factoren die het moeilijk kunnen maken om de juiste uitrusting te kiezen voor de inrichting van uw vakantiehuis.

De belangrijkste regel voor de inrichting van uw vakantiehuis: kies voor duurzame, kwaliteitsvolle stukken

Zoals de meeste eigenaars u wel zullen vertellen, is goede raad omtrent de inrichting van uw vakantiehuis erg welkom. De tips zijn talloos en komen vanuit verschillende perspectieven:

  • uw verkoopadviseur die u, dankzij zijn vele projectbezoeken, goed kan begeleiden bij de keuze van materiaal, meubels, tips en tricks
  • andere eigenaars die u, dankzij hun ervaring in het beheer van een vakantiehuis, kunnen inspireren over de verwachtingen en eisen van de vakantiegangers,
  • firma’s die gespecialiseerd zijn in het leveren van kwaliteitsvol meubilair voor vakantiehuizen en ‑accommodaties geven een antwoord op al uw vragen en maken van uw droom werkelijkheid!

Ervaren eigenaars zeggen dat het gezegde “alle waar is naar zijn geld” helemaal klopt. Een goedkope aankoop is niet alleen minder duur maar op termijn ook minder duurzaam.

Ervan uitgaande dat ik niet rijk ben, kies ik dus voor producten van duurzame kwaliteit!

Eenvoudig meubilair dat geschikt is voor groot en klein, jong en oud en gemakkelijk is in gebruik, dat stelt de huurders tevreden én vergemakkelijkt het onderhoud van uw vakantiewoning.

Het is dus belangrijk dat u kiest “alsof het voor uzelf zou zijn” en dat u zich afvraagt of het doelpubliek van de accommodatie blij zou zijn met het comfort dat u aanbiedt.

Comfort in de slaapkamers

Zijn de matrassen “compact” genoeg en goed voor elk lichaamsgewicht?

Denk eraan om op elke matras een matrasbeschermer te voorzien voor een maximale hygiëne. De meeste vakantiegangers houden van een “middelharde” matras. Momenteel hebben boxsprings erg veel succes als onderbed. De garantie voor een goede nachtrust van uw vakantiegangers.

Inrichting van de leefruimte en de keuken

Zijn de zetels geschikt voor een comfortabel ontspanningsmoment voor alle leeftijden?

Een stevige zetel van een gemiddelde prijsklasse is perfect. Kussens met een afneembare hoes zijn dan weer erg gemakkelijk te onderhouden. Meubels van imitatieleer moeten van goede kwaliteit zijn om optimaal te renderen.

Is de keuken voldoende uitgerust voor de capaciteit van de accommodatie?

Investeer in toestellen van erkende merken en van goede kwaliteit en geef de voorkeur aan apparaten die iedereen gemakkelijk kan gebruiken. Hoogtechnologische snufjes zijn dus geen prioriteit bij de inrichting van een vakantiehuis.

Wat met vloerbedekkingen bij de inrichting van uw vakantiehuis?

Zijn tegels en andere vloerbedekkingen mooi, aangenaam en gemakkelijk schoon te maken? Een goede uitrusting vergemakkelijkt het onderhoud van uw vakantiehuis.

Eigenaars kiezen unaniem voor vloerbedekkingen die “tijdloos” zijn. Tegels en bamboe worden aangeraden voor de badkamer, maar een houten vloer is dan weer erg aangenaam in de leefruimtes en de slaapkamers. Als uw voorkeur uitgaat naar een laminaat, kies dan uit de gemiddelde of hogere prijsklasse en niet meteen die van topkwaliteit.

Hou ruimte voor decoratie

De decoratie is de finishing touch van uw vakantiehuis. Het zorgt voor een mooie afwerking en maakt van de ruimte een aangename plek om te vertoeven. Hou het eenvoudig en speel met tijdloze objecten zodat u niet te vaak hoeft te investeren in decoratie.

Wat gebeurt er in de tuin?

Naar het voorbeeld van uw vakantiehuis moet ook de tuin onderhouden worden. De tuinmeubels moeten bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en de vele tuinfeestjes waar uw vakantiegangers dol op zijn tijdens de zomermaanden.

“En de barbecue?”, zult u mij vragen. Laten we het daar even over hebben. Het is de meestgebruikte manier om te koken op vakantie. De aanwezigheid van een barbecue is dus een belangrijke factor voor het welslagen van een verblijf en kan zelfs een criterium zijn bij de keuze van een vakantiewoning. De barbecue moet tegen een stootje kunnen maar niet overdreven prijzig zijn, want hij gaat jammer genoeg niet eeuwenlang mee. Barbecues op hout of houtskool zijn enorm geliefd omdat ze een gezellige sfeer brengen.

De kwaliteit zit ook in de details, zoals bijvoorbeeld het sorteren van afval: door hiervoor een ruimte te voorzien met “aangepaste” vuilnisbakken met de logo’s van Ardennes-Etape, kunt u de vakantiegangers aansporen om beter te sorteren.

Tips en tricks voor de jacuzzi en andere wellnessfaciliteiten

Voor de gasten die avontuurlijk aangelegd zijn, betekent een wellness een niet te verwaarlozen pluspunt voor het vakantiehuis.

De jacuzzi vraagt doorgaans geen dagelijks onderhoud. Toch moet hij na elk verblijf leeg- en schoongemaakt worden. Hij moet gemakkelijk te gebruiken zijn. Eenvoudig toegankelijke filters bijvoorbeeld, zorgen voor tijdswinst bij het onderhoud van uw vakantiehuis. Denk daaraan bij uw aankoop.

“Voor de sauna beschikken we over een gespecialiseerde Belgische firma met een heel goede reputatie in de sector. Het materiaal is van uitstekende kwaliteit en goed geïsoleerd”, zegt Alexis Carlier, een van onze verkopers.

Als u een zwembad wil aanleggen, dan vindt u in de regio ongetwijfeld een specialist die u snel kan helpen bij problemen.

Wilt u er graag meer over weten of wilt u binnenkort starten met uw aankopen … onze medewerkers staan u met plezier bij om de juiste uitrusting te kiezen en de inrichting en het beheer van uw vakantiehuis te optimaliseren.

Recevez un bonus en vous inscrivant à la newsletter.

Une checklist reprenant tout le matériel pour équiper votre gîte.