We brachten een bezoek aan Adrien, eigenaar van twee gites in de streek van Gedinne in de provincie Namen. Hij vertelt het verhaal achter zijn twee vakantiehuizen en waarom hij besliste samen te werken met Ardennes-Etape. Tijd voor een virtuele rondleiding door de eigenaar.

180 JAAR GESCHIEDENIS VAN DIT UNIEKE DOMEIN

Het domein heeft een heel speciale geschiedenis: eerst was het een houtzagerij, een watermolen, een boerderij en vandaag een vakantiewoning. We kunnen hier spreken van een uniek erfgoed. Adrien werd eigenaar van het domein van 19 hectaren in april 2015. Er stond hem een grote uitdaging te wachten … De eigendom stond al 2 jaar in verval en werd daarvoor 18 jaar lang slechts heel weinig onderhouden. Heel wat werken voor de boeg. “Ik leefde hier 11 maanden lang bijna als een kluizenaar” lacht Adrien. Drie gebouwen moeten worden gerenoveerd: een hooizolder, een stal en een watermolen. De stallen worden omgebouwd tot een gite voor 14 personen en de hooizolder kan 4 gasten ontvangen. Maar ook de watermolen wordt niet vergeten. Die heeft ook recht op een verjongingskuur. Adrien is fier dat hij ons het nieuwe molenrad kan tonen dat werd geplaatst. Zo krijgt de molen een tweede leven, tot groot plezier van de vakantiegangers. Adrien is bijna renovatie-expert geworden. Ook vandaag komt hij nog vaak om kleine renovaties te doen. Hij legt uit: “Kleine renovatiewerkjes uitvoeren blijft een uitdaging, want de tijd tussen twee verblijven is vrij kort. U moet dus snel zijn. Het is belangrijk dat u een beroep kunt doen op werklieden uit de streek. Zij kunnen heel snel werken.” De resultaten zijn verbluffend …

Gite, Gedinne, 14 personen : www.ardennes-etape.com

DE ONTVANGST, DE BASIS VOOR EEN GOED VERBLIJF

Het domein bruist van activiteiten. De klanten kunnen kiezen om met een bootje rond te drijven op de vijver, buiten werd een sauna geïnstalleerd, de kleinsten zullen graag tijd doorbrengen met de dieren die hier op het terrein leven, verschillende wandelingen vertrekken aan het domein. Kortom, al het plezier van de Ardennen op één plaats. Adrien hecht veel belang aan de ontvangst van de vakantiegangers. Een welkomstdrankje en een rondleiding door de eigenaar staan hier steeds op het programma. “Het belangrijkste bij de ontvangst van de vakantiegangers is dat u ter plaatse bent. Dat lijkt me vanzelfsprekend. Ook glimlachen is belangrijk en het pand laten zien zodat de klanten goed begrijpen hoe alles in elkaar zit. U moet hen tonen dat u een echte emotionele band hebt met het pand. Zo betrekt u de vakantiegangers bij de plek waar ze hun weekend of week zullen doorbrengen.” U hebt het wel begrepen, Adrien heeft zijn paradijsje gevonden en wil graag dat anderen er ook van kunnen genieten!

“De plek is echt fantastisch. Er zijn twee gites op het domein. Tijdens ons verblijf waren we de enigen op bijna 20 hectaren, dat is magnifiek, een vijver, wandelen in de bossen, barbecueën alsof we alleen waren op de wereld. De eigenaar en de persoon die ons heeft verwelkomd waren buitengewoon vriendelijk. Ik kan deze gite sterk aanbevelen voor de rust.”

– Audrey, klant Ardennes-Etape

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)