Enkele minuutjes de tijd nemen om het prachtige uitzicht te bewonderen vanaf het vakantiehuis van Claude, het loont de moeite. De vakantiegangers worden getrakteerd op een panoramisch uitzicht op het meer van Robertville. Een gesprek met Claude, vrolijke eigenares. Ze stelt één van de pareltjes op een steenworp van het Natuurpark Hoge Venen aan ons voor.

Alles begon een tiental jaar geleden toen Claude startte met de renovatie van een eerste huis op enkele kilometers van Robertville. Een passie die ertoe leidde dat ze besliste er haar beroep van te maken. Vanaf dat moment gaat ze op zoek naar een tweede villa. Het vraagt wat tijd om deze schat aan de oevers van het meer op te graven: “We hebben 2 jaar gezocht naar een huis dat we wilden kopen om te verbouwen tot een vakantiewoning. We hadden onze droom net achter ons gelaten toen we twee weken later te horen kregen dat dit huis te koop stond.” We waren zo verliefd op het huis en dat is niet moeilijk te begrijpen. Het landschap is rustgevend, landelijk en romantisch.

EEN HUIS VOL GESCHIEDENIS

In 2013 begonnen we aan de renovatie van dit gebouw uit de jaren ‘60. Er werd een bijgebouw toegevoegd waarin we een groot salon inrichtten en grote ramen plaatsten om te kunnen genieten van het uitzicht. We hebben een heel jaar gewijd aan de volledige make-over van dit huis. De sixtieslook van deze woning is goed bewaard gebleven. “Elk object heeft een verhaal. Mijn echtgenoot heeft bijvoorbeeld de houten tafels voor de eetkamer en de salon gemaakt, de opbergkast komt uit de familie enz”. Claude deed haar best om samen te werken met plaatselijke vakmannen en winkels, zowel voor de renovatie als voor de decoratie. Alles heeft een verhaal. De vakantiegangers vinden een heleboel activiteiten vlakbij de vakantiewoning. Een pad brengt de wandelaars langs het Kasteel van Reinhardstein, het strand van Robertville verwelkomt de zwemmers en de skiërs kunnen in het winterseizoen genieten op de heuvels.

Vakantiewoning, Robertville, 12 personen www.ardennes-etape.com

HET ARDENNES-ETAPE-AVONTUUR

“Het huis werd op een maandagmiddag online gezet op de website van Ardennes-Etape, de avond zelf hadden we al een boeking voor de vrijdag!” Een verrassing? Niet echt, Claude vertrouwt Ardennes-Etape al een tiental jaar voor haar twee gites. “We hebben twee heel verschillende huizen. Het eerste bevindt zich in Steinbach, het is een familiewoning uit de jaren ‘80. We hebben maar een deeltje van het gebouw gerenoveerd. Er is bijvoorbeeld een splinternieuw binnenzwembad en een sauna. Deze woning hier heeft een heel andere stijl. De belangrijkste troef is het uitzicht.”  Als we haar vragen of er in die 10 jaar iets is veranderd, zegt Claude spontaan: “De vakantiegangers zijn veeleisender geworden!” Alles moet perfect zijn!” Op alles kan positieve of negatieve commentaar komen. Sommige gasten zijn nog strenger als het weer tijdens hun verblijf somber was. Claude streeft ernaar om beschikbaar te zijn: “Na een lange reis hebben de vakantiegangers vaak gewoon zin om zich te installeren in de vakantiewoning. Ik maak het bezoek niet te uitgebreid, ze weten dat ik beschikbaar ben als ze mij nodig hebben”. Het is het beste advies dat ze kan geven aan iemand die zich graag in een gelijkaardig avontuur wil storten. Ook de ontvangst is één van haar prioriteiten. Elke klant krijg van haar een welkomstgeschenkje afhankelijk van het seizoen. Dat kan een bierassortiment zijn, een fles schuimwijn, een Russische salade voor het carnaval. Een attentie die niemand onverschillig laat.

Vakantiewoning, Robertville, 12 personen www.ardennes-etape.com

Haar avontuur begon 10 jaar geleden en wij wensen haar nog veel succes voor het komende decenium. En wie weet is Claude bij ons volgende gesprek al de gelukkige eigenaar van een derde vakantiewoning …

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)