Elke vakantieganger bij Ardennes-Etape krijgt de Gids Ardennes-Pass bij aankomst aan de vakantiewoning. Meer dan 400 pagina’s met goede toeristische plannetjes en exact 147 kortingen voor de beste attracties in Wallonië: de Gids Ardennes-Pass is onmisbaar geworden voor de toeristen. Waarom brengt Ardennes-Etape deze gids jaarlijks uit?

De Gids Ardennes-Pass is een waar paradepaardje voor de plaatselijke spelers in de toeristische sector en wil de economische activiteit in de Ardennen stimuleren en de vakantiegangers een unieke ervaring laten beleven.

 

DE GIDS ARDENNES-PASS

De Gids Ardennes-Pass, zeer geliefd bij de vakantiegangers, is toe aan haar vierde editie. Wandelingen, bezienswaardigheden, uitkijkpunten, folklore, attracties, sport- of familieactiviteiten, musea … De gids moet beantwoorden aan de vaak uiteenlopende behoeften van de vakantiegangers en tegelijk ook de nadruk leggen op de plaatselijke partners.

“Dankzij deze gids kunnen de vakantiegangers hun reis optimaal plannen”, zegt Delphine Warny, verantwoordelijk voor de uitwerking van de Gids Ardennes-Pass bij Ardennes-Etape.  De toeristen die de streek komen bezoeken, zijn niet altijd op de hoogte van de vele bezienswaardigheden, attracties, wandelingen of sportieve activiteiten die de streek te bieden heeft. De Gids Ardennes-Pass geeft een overzicht en biedt kortingen op de beste activiteiten.

“De toeristische activiteiten die wij aanbevelen, werden een voor een getest voor ze in de gids verschenen. Het imago van de Ardennen staat daarbij op het spel.” Ze zijn niet alleen kwalitatief, maar ook goedkoper want de vakantiegangers krijgen korting op wel 147 van de activiteiten.

Delphine Warny en charge du développement du Guide Ardennes-Pass

De gids gaat zelfs nog verder door zich aan te passen aan het budget van de toeristen, hun verlangens en ook hun specifieke situatie. Welke wandeling is toegankelijk voor buggy’s of rolstoelen? Waar kan ik mijn familie mee naartoe nemen met een budget van €50? Welk restaurant heeft streekproducten op de menukaart staan? Allemaal vragen waarvan het antwoord in de gids staat.

OOK VOORDELIG VOOR DE EIGENAARS

De Gids Ardennes-Pass is een vaste waarde geworden.  Alleen de eigenaars van Ardennes-Etape hebben de mogelijkheid om de gids aan te bieden aan hun gasten. De Gids Ardennes-Pass is een kans voor de eigenaar om een dienst aan te bieden aan de vakantiegangers die hij niet op zijn eentje zou kunnen voorzien. De gids is ook een excellente hulp bij de promotie van de streek waarin de vakantiewoning zich bevindt. Het is een uitgangspunt voor een gesprek en de uitwisseling van ervaringen met de vakantiegangers. “Onze eigenaars delen met hun gasten graag goede adresjes, wandelroutes die de moeite zijn en onmisbare activiteiten. De Gids Ardennes-Pass is een excellente hulp om dat uitwisselingsmoment waar te maken. De gids bestaat in drie talen, wat een grote troef is”, legt Delphine Warny uit.

EEN STEUNPUNT VOOR DE LOKALE ECONOMIE

Sinds de oprichting is Ardennes-Etape bedoeld als motor voor de lokale economie. De Gids Ardennes-Pass beantwoordt ook aan die filosofie. “We willen dat zowel de kleine als de grote attracties kunnen profiteren van het grote aantal toeristen dat we aantrekken in Wallonië. Wij blijven bij onze kwalitatieve aanpak: we staan achter de activiteiten die de vakantiegangers op de eerste plaats zetten.  Wanneer we naar het aantal bezoekers kijken dat we dankzij de Gids Ardennes-Pass kunnen realiseren, hebben we het gevoel dat we onze missie volbrengen!”, gaat Delphine Warny verder.

STEEDS ECOLOGISCHER

De gids wordt gedrukt op papier met het FSC-label. Het team van Ardennes-Etape sensibiliseert ook de vakantiegangers over respect voor het milieu. We vragen hun de gids door te geven aan andere vakantiegangers als hun vakantie voorbij is. Daardoor gaat de gids langer mee, voorkomen we verspilling en zorgen we voor het behoud van onze mooie Ardennen. Wat is nieuw in 2017: er zit een bladwijzer in de gids. Hij vergemakkelijkt het lezen, maar dat is niet zijn belangrijkste doel. Hij is bedoeld om te sensibiliseren. Er staat op geschreven: “Bescherm onze Ardennen! Laat deze Gids Ardennes-Pass in de gite voor de volgende vakantiegangers”. Een duidelijke en hopelijk ook doeltreffende boodschap van Ardennes-Etape.

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)