Een 8/10 is een supergoede beoordeling! Toch weerspiegelt het niet altijd uw betrokkenheid in de uitbating van uw vakantiewoning. Enkele kleine en eenvoudige tips om van tevredenheidsenquêtes een echte troef te maken voor u en uw vakantiewoning.

TIP NR. 1: MAAK VAN UW VAKANTIEGANGERS AMBASSADEURS

Vos vacanciers satisfaits sont vos meilleurs ambassadeurs

 

Door dagelijks met velen van jullie te praten, weten we heel goed dat u uw gasten op een kwalitatieve manier ontvangt. De meesten hebben begrepen dat het belangrijk is daar tijd voor te nemen. Maar wat doet u bij het vertrek? Vraagt u aan de vakantiegangers die een goed verblijf hebben gehad om een vriendelijke mening achter te laten in de tevredenheidsenquête?

Uw tevreden vakantiegangers zijn uw beste ambassadeurs!

Als u het hen vriendelijk vraagt, zullen ze met plezier al hun goede ervaringen delen en zeggen wat ze denken over uw huis en hun verblijf. Ardennes-Etape heeft niet de kans hen te ontmoeten, alleen u beschikt over dit grote voordeel! De sleutel ligt dus in uw handen.

Dit is wat Marie-Christine, verantwoordelijk voor de behandeling van de enquêtes, zou zeggen als ze in uw plaats was: “Binnen een tiental dagen zullen jullie een tevredenheidsenquête ontvangen, zou ik mogen vragen om een mooie beoordeling achter te laten? Dat zou mij echt plezier doen.” Simpel, kort en krachtig!

Eraan toevoegen dat je bovendien weet dat “Ardennes-Etape een bon van 25€ schenkt aan vakantiegangers die de tevredenheidsenquête invullen”, kan ook slim zijn.

Een andere belangrijke tip: het zijn over het algemeen de extremen die een sterke en duidelijke beoordeling achterlaten. Vakantiegangers die verliefd zijn op uw gite en zij die echt niet hebben genoten van hun verblijf. “De toeristen die niet tot die extremen behoren, laten zelden een beoordeling achter. Dat is heel jammer, want als ze het doen, zijn dat heel goede scores”, voegt Marie-Christine er nog aan toe.

 

TIP NR. 2: BESCHRIJF UW VAKANTIEWONING IN DETAIL

Hoe meer de beschrijving samenvalt met de werkelijkheid, hoe beter de beoordelingen. Stel u voor, een beschrijving die spreekt van een uitgeruste keuken, maar er is geen oven of vaatwasser. De vakantieganger zal teleurgesteld zijn en zal dat laten blijken in zijn beoordeling. Door ons exact te zeggen wat uw gite te bieden heeft, maakt u meer mensen gelukkig dan teleurgesteld. Als u de beschrijving van uw vakantiewoning regelmatig controleert, kunnen wij die up-to-date houden. Een kleine verrassing voor de vakantiegangers is daarentegen wel altijd leuk. Gérald, eigenaar, steekt de openhaard aan voor de gasten aankomen, Catherine biedt een bezoek aan haar boerderij aan, Mélanie geeft een fles appelsap bij wijze van onthaal … Verder gaan dan de verwachtingen van uw vakantiegangers, hen verrassen met een kwalitatieve dienstverlening en een beter onthaal dan ze zich hadden kunnen voorstellen, dat is de sleutel om van uw vakantiegangers ambassadeurs van uw vakantiewoning te maken.

le bon accueil des vacanciers est important
les vacanciers apprécient les produits locaux offerts à leur arrivée

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar) 

TIP NR. 3: MAAK VAN DE ENQUÊTES EEN TROEF

Tevredenheidsenquêtes zijn een fantastisch instrument:

  • Ze geven ontevreden klanten een plek waar ze hun mening kunnen geven, wat vermijdt dat u om het even waar op het net negatieve beoordelingen zou vinden die u niet kunt rechtzetten.
  • Ze zorgen ervoor dat u te weten komt wat het belangrijkste is voor de vakantiegangers, waar ze het “gevoeligst” voor zijn. Daardoor weet u welke verbeteringen u kunt aanbrengen en welke projecten prioriteit moeten krijgen.
  • Ze geven u de mogelijkheid te antwoorden op de beoordelingen en de waarheid te herstellen. U verdedigen is ons verdedigen!
  • Ten slotte wordt uw huis dankzij de enquêtes geloofwaardig. Een huis zonder duidelijke of negatieve beoordeling is niet betrouwbaar voor de internetgebruiker.
L'enquête de satisfaction permet aux vacanciers de donner leur avis

 

De laatste tip die ik aan de eigenaars kan meegeven, is met ons samen te werken als partner. Als ze ons duidelijk hun standpunt over een beoordeling uitleggen, kunnen wij een correct en adequaat antwoord formuleren. Hoe preciezer, constructiever en concreter de eigenaars zijn, hoe sterker en geruststellender het antwoord.” besluit Marie-Christine.