In de zomer wil iedereen er een! Het terras is geëvolueerd tot een leefruimte op zich. De inrichting van het terras is onontbeerlijk geworden. Ontdek de trends van 2019 voor deze buitenruimte!

Het terras wordt soms verwaarloosd of de aankleding ervan wordt uitgesteld tot later en toch is het een geweldig verkoopargument als het mooi weer wordt! Als u er goed over nadenkt, kunt u het terras omtoveren tot een prachtige leefruimte die bij vakantiegangers erg in de smaak valt. Kijk gewoon naar de ligging en u zult begrijpen dat het hier om een strategische plek gaat. Heel vaak ligt het terras namelijk in het verlengde van de zitkamer of de eetzaal. Waarom zou u daar dan geen leefruimte in de buitenlucht van maken die de twee bestaande leefruimtes verlengt?

Laten we dieper ingaan op de transformatie van een terras tot een warme ruimte waar het zelfs bij het flauwste zonnetje samen met familie en vrienden goed toeven en heerlijk relaxen is.

Het terras wordt de voortzetting van de woonkamer, de verlenging van de leefruimte, het 5e vertrek van het huis” – Isabelle Armand, interieurontwerpster.

Boho chic-stijl voor de inrichting van uw terras

In 2019 ademt het terras zorgeloosheid. Het is wild en natuurlijk.

Om tot dit leuke effect te komen kiest u gewoon voor tuinmeubels en decoratie van natuurlijke materialen. Linnen, stro, rotan, bamboe, zeebies en natuurlijk ook hout zijn erg in trek. Indien u een beetje een handige harry bent, kunt u zelf uw tuinmeubels maken door paletten een tweede leven te geven of bepaalde voorwerpen zoals oude tonnen te hergebruiken. Dat maakt indruk. Voor het oproepen van een farniente-sfeer, hangt u canapés op, of hangmatten tussen twee bomen. Dat heeft altijd succes. Ze geven uw tuin een diepere zen-dimensie. Op-en-top boho chic!

Vakantiehuis, 9 personen inTinlot, www.ardennes-etape.com

Groen, groen en nog eens groen!

Dit jaar baadt uw terras in het groen … Van watergroen tot kaki, van olijfgroen, tot leemgroen en groenblauw. Dat is de trend. Indien u met contrasten wilt werken, kunt u die kleuren combineren met warme tonen zoals terracotta, koraal, lichtroze of mosterdgeel”, licht Isabelle Armand, interieurarchitecte en -ontwerpster toe.

Uw kussens, dekentjes en buitentapijten zullen in deze kleuren heel goed tot hun recht komen. Dit jaar zult u ook gemakkelijk zeer mooi textiel met bloemenprint of patronen met blaadjes, cactussen of tropische prints vinden die allemaal dat natuurlijke aspect benadrukken.

Natuurlijk moeten er ook planten zijn. Die hebben vanzelfsprekend ook hun plaatsje op het terras. Zet ze gerust door elkaar: grasachtige planten, bolgewassen, klimplanten en slingerplanten. Verder in het magazine geven we u waardevolle tips over het houden van slingerplanten. Dat is namelijk DE groene toets die u nodig hebt. En verder kunt u spelen met materialen, kleuren en de hoogtes van de plantenbakken. Laat uw inspiratie de vrije loop. Het brengt schwung in uw terras.

Vakantiehuis, 8 personen in Saint-Hubert, www.ardennes-etape.com

Terrasaccessoires

Net zoals de andere vertrekken van het huis, vraagt ook de inrichting van het terras om aandacht. Een hele reeks voorwerpen en meubels maken de ruimte aangenaam en praktisch. Staande lampen en lichtslingers zijn perfect om een ingetogen en warme sfeer te creëren. Er bestaan verschillende modellen die geschikt zijn voor buiten, van ultramodern tot klassiek.

Ook de keuken verhuist naar buiten! Barbecue, oven, werkblad of bar: het Ardense terras krijgt Provençaalse allures! Indien u voor dit soort inrichting kiest, denk er dan aan om deze ruimte te overdekken. Mits een klein verwarmingssysteem, kunt u dan zelfs in de winter van deze investering genieten.

Als de zon te fel schijnt, zullen de vakantiegangers ook door andere accessoires in de wolken zijn: parasols, prieeltjes, pergola’s, schaduwzeilen, rietschermen of afsluitingen die versierd zijn met klimplanten.

Wees niet bang om te investeren in goed meubilair. Het gaat dan langer mee. Buitenmateriaal heeft te lijden onder het gure weer in België. Dan betaalt u beter iets meer, zodat u niet om de twee jaar nieuw materiaal moet kopen.” – Isabelle Armand, interieurontwerpster

Vakantiehuis, 11 personen in Durbuy, www.ardennes-etape.com

Spelen met de elementen bij de inrichting van uw terras: water en vuur

Deze elementen vormen een echte meerwaarde voor de tuin. Vakantiegangers vinden ze geweldig.

Het water zorgt voor spektakel. Een fontein of een natuurlijk vijvertje zorgen voor mooie kleuren, een verfrissende geur en trekken zingende vogeltjes aan. Op onze blog leggen we nog eens stap voor stap uit hoe u een vijver kunt aanleggen.

Vuur is dan weer een aangename en sfeervolle warmtebron. U kunt een terrashaard of een vuurpot op uw terras installeren. Tegenwoordig is het in de mode om een vuurpot te hebben waarop u ook kunt barbecueën. Praktisch en mooi! Wees wel voorzichtig als u een dergelijke uitrusting wilt voorzien. Zo is het bijvoorbeeld geen goed idee om een vuurbron op een houten terras te plaatsen.

Uw terras inrichten in alle privacy: intieme momenten koesteren…

Vakantiegangers stellen hun privacy op prijs en willen in de tuin niet door Jan en alleman gezien worden. Er bestaan tal van oplossingen om indiscrete blikken te weren. Een haag aanplanten bijvoorbeeld. Op onze blog Ik-beheer-mijn-vakantiehuis.be hebben we aan dit onderwerp een volledig artikel gewijd.

Ook claustra’s zijn uitstekende oplossingen. Bij het kiezen van het materiaal (hout, metaal of gevlochten) is het belangrijk de harmonie met de andere accessoires en de rest van de inrichting niet uit het oog te verliezen.

Vakantiehuis, 2 personen in Bertrix, www.ardennes-etape.com

Vakantiehuis, 4/5 personen in Libramont, www.ardennes-etape.com

We hopen dat dit artikel u heeft geïnspireerd! In de volgende nummers zult u van onze partners in interieurarchitectuur andere tips krijgen over de inrichting en aankleding van uw vakantiehuis. Indien u niet kunt wachten tot de volgende uitgave, kunt u alvast een kijkje nemen op de blog Ik-beheer-mijn-vakantiehuis.be voor andere tips! U vindt er een artikel met een overzicht van inspirerende websites voor de inrichting van uw vakantiehuis. ?  

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)