Bij Ardennes-Etape spreekt de meerderheid van de klanten Nederlands, Engels of Frans. De Nederlanders en de Vlamingen vertegenwoordigen 80 % van ons clienteel.

Er is dus een grote kans dat u vakantiegangers ontvangt die geen Frans spreken. Bent u niet perfect tweetalig, geen paniek! U hoeft geen vertaler of tolk te zijn om een vakantiewoning uit te baten. Uw vakantiegangers verwachten niet dat u met hen urenlang gesprekken voert maar dat u hen kunt ontvangen en hun vragen kunt beantwoorden. Wie wil nu niet ontvangen worden in zijn moedertaal?

ENGELS OF NEDERLANDS LEREN, OF ALLEBEI?

Het is niet altijd gemakkelijk om te weten of u nu beter Nederlands leert of Engels. Wat wel zeker is, is dat het Nederlands de meestgesproken taal is onder onze klanten.

Het Engels is wel een beter alternatief dan het Frans. In Nederland bijvoorbeeld begrijpt de meerderheid de taal van Shakespeare. Het is bijna de tweede landstaal!

HOE KUNT U HET GEMAKKELIJKER MAKEN?

Er zijn twee of drie dingetjes die u kunt doen als u zich niet op uw gemak voelt in een vreemde taal.

Eerst en vooral kunt u een beroep doen op een vertaler om bepaalde documenten te laten vertalen (bv. uw huishoudelijk reglement). Deze kleine investering zal zich snel terugverdienen, zeker als u niet in staat bent om alles uit te leggen aan de vakantiegangers. Wees heel voorzichtig met online vertaalwebsites! Ze kunnen u uit de nood helpen maar zijn zeker niet aan te raden voor de vertaling van lange teksten. Een document vol spellingsfouten geeft geen goede indruk …

Daarnaast kunt u ook anticiperen op veelgestelde vragen en de antwoorden voorbereiden in het Nederlands of het Engels. Het zal gemakkelijker voor u zijn om een vreemde taal te spreken als u voorbereid bent.

WAAR EEN TAAL LEREN?

Er bestaan veel opleidingen die u zou kunnen volgen om de basis van een nieuwe taal te leren of uw kennis te perfectioneren. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Le Forem Tourisme: bieden regelmatig cursussen Nederlands aan. De opleidingen duren enkele dagen gedurende een heel korte periode.

      Het voordeel: u leert de basiswoordenschat voor de ontvangst en het beheer van uw klanten.

  • Wallangues: dit is een online platform van de Waalse regering. U kunt gratis cursussen Nederlands, Engels en Duits volgen.

      Het voordeel: u volgt les op uw eigen tempo.

  • Onderwijs voor sociale promotie: deze lessen vinden ‘s avonds plaats tijdens het schooljaar.

      Het voordeel: u wordt het hele jaar door gecoacht door een leraar.

  • Gesprekstafels: heeft u zin om uw Nederlands bij te schaven, dan is dit de beste keuze. Hier kunt u deelnemen aan uitwisselingsmomenten in de taal van uw keuze.

       Het voordeel: u krijgt een taalbad van 1 à 2 uur.

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar) 

HOE KAN ARDENNES-ETAPE U HELPEN?

We doen er alles aan om u het leven gemakkelijker te maken. Eerst en vooral zijn al onze communicatiemiddelen die bestemd zijn voor de vakantiegangers vertaald in het Frans, Engels of Nederlands. Op het moment dat uw vakantiegangers aankomen, hebben ze van Ardennes-Etape al een maximum aan informatie gekregen in hun taal.

Bovendien hebben we de belangrijkste documenten voor onze eigenaars vertaald, namelijk de documenten die moeten worden doorgegeven aan de huurders bij hun aankomst: het algemeen huishoudelijk reglement, een specifiek reglement omtrent het gebruik van het zwembad of de wellnessruimte. Ze zijn beschikbaar voor alle eigenaars in de talen van hun keuze. U hoeft ze alleen af te printen en in een map te steken.

Daarnaast stelt Ardennes-Etape alle eigenaars een overlevingspakket ter beschikking in het Nederlands. Dit pakket bevat de meest voorkomende uitdrukkingen. U hoeft ze alleen nog uit het hoofd te leren om indruk te maken wanneer uw vakantiegangers aankomen. U kunt dit pakket verkrijgen door u in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Ten slotte is onze klantendienst ten allen tijde tussenpersoon tussen de eigenaar en de vakantieganger. Bij Ardennes-Etape spreken we zowel Frans, Nederlands als Engels.

Was dit artikel nuttig? Heeft u advies voor andere eigenaars? Aarzel dan niet om een bericht achter te laten en uw tips en trucs te delen.