In dit artikel geven we u onze beste tips om de administratie en het financieel beheer, het beheer van uw vakantiehuis vanbinnen én vanbuiten zo eenvoudig mogelijk te maken. Een vakantiehuis beheren wordt een plezier als u goed weet waarop u moet letten.

Hebt u een vakantiehuis geopend? Proficiat! Het is nu zaak om van bij het begin een goede routine te krijgen. Een routine die het dagelijks beheer van uw vakantiehuis optimaliseert. Hier zijn 3 punten waarop u moet letten: de administratie en het financieel beheer, het beheer van de binnenkant én de buitenkant van het vakantiehuis.

1. Het financieel beheer en de administratie van uw vakantiehuis

Uw vakantiehuis is een minionderneming. Het is het gemakkelijkst om dag op dag de boekingen bij te houden zodat het niet ineens te veel wordt. Stel uzelf de volgende vragen: Zijn de boekingsovereenkomsten verstuurd? Zijn de boekingen betaald? Is de waarborg teruggestort? Een Excelbestand bijhouden met al deze informatie is een uitstekende manier om een overzicht te krijgen op de stand van zaken van uw boekingen.

… volg ook het ritme van uw boekingen. Het kan zijn dat een promotie nodig is om bepaalde verblijven te verkopen. Als u regelmatig promotie moet voeren, stel dan eens uw plaats op de markt in vraag.

 

Als u samenwerkt met Ardennes-Etape, dan helpen wij u bij de administratie en het financieel beheer van uw vakantiehuis. 

Er zijn minstens 8 redenen om samen te werken met Ardennes-Etape.

 

2. Het beheer van de binnenkant van uw vakantiehuis

“U moet uw vakantiehuis dag na dag opvolgen. Er regelmatig aanwezig zijn en kleine verbeterpuntjes zien.” Zo luidt het credo van Pascal, eigenaar bij Ardennes-Etape in de streek van Gouvy. Ontdek enkele tips voor het dagelijks beheer van de binnenkant van uw vakantiehuis.

  • De schoonmaak moet na elk verblijf tot in het kleinste detail gebeuren. De vakantiegangers zijn op dat vlak heel veeleisend. Vereenvoudig het interieur van uw huis, kies voor materialen die niet snel vuil worden en doe eventuele herstellingen indien nodig. Sensibiliseer ook uw gasten om hun afval te sorteren. Dat zal u een grote tijdswinst opleveren.
  • Het onderhoud van de faciliteiten: het zwembad, de sauna en de jacuzzi moeten regelmatig nagezien worden. Zo kunt u bepaalde storingen voorkomen.
  • Continue verbetering: kies voor een uitrusting van hoge kwaliteit en blijf vooral investeren in uw vakantiehuis en voortdurend verbeteringen aanbrengen. In een sector die constant evolueert, is het belangrijk om te luisteren naar de klanten en zich boeking na boeking te blijven onderscheiden.

3. Het beheer van de buitenkant van uw vakantiehuis

Als u de binnenkant van het huis moet verzorgen, dan geldt dat eveneens voor de buitenkant.

Het onderhoud van de tuin mag u zeker niet verwaarlozen. De vakantiegangers houden ervan om te luieren in een mooie, verzorgde tuin die uitnodigt tot een momentje van rust.

Het is natuurlijk mogelijk om een gedeelte van de tuin wild te laten groeien als Engelse tuin, dat geeft een mooi effect. Het vraagt minder onderhoud en de vakantiegangers zullen geboeid worden door de vlindertjes en bijtjes die daar leven. Toch mag dit niet de hele tuin innemen. De gasten moeten beschikken over een plek om met de bal te spelen, te zonnebaden of gewoon te luieren.

Ontdek ook onze artikels die vertellen hoe u een nagenoeg perfect vakantiehuis kunt openen, met succes de gasten kunt ontvangen of uw vakantiehuis wat “groener” kunt maken.

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)