In deze editie stellen we een beetje speciale “huisjesvoor : de “Wald-Cube”. Deze modules hebben heel goede energieprestaties en zijn gebouwd met behulp van lokale arbeidskrachten en materialen. Ze verleiden u met hun ecologisch en economisch karakter en zijn superpopulair onder de vakantiegangers!

©Adelin Leclef architecte – Made by EcoLodge

©Adelin Leclef architecte – Made by EcoLodge

Een minihuisje dat écologie en economie verbindt

EcoLodge, een coöperatieve in de buurt van Hannuit, startte met de productie van deze ecologische woonvormen. De materialen werden speciaal uitgekozen om een comfortabele en gezonde woonst te creëren. Ze bestaan uit een houten geraamte, gevuld met stro voor een uitstekende thermische isolatie. Een techniek die nog maar weinig bekend is onder de particulieren en die toch al honderden jaren bestaat en zich heeft bewezen tegenover de wetenschappelijke wereld.

De basisafwerking aan de binnenkant volgt dezelfde filosofie. Het zijn de OSB-platen type 3 (zonder toegevoegd formaldehyde) die echt hun stempel drukken. “U kunt naar wens natuurlijk ook een andere afwerking kiezen,” legt Dominic uit, bestuurder van EcoLodge. Een andere bekleding tegen de muur? Dat is zeker mogelijk! Hetzelfde geldt voor de binneninrichting … u beslist waar de wanden komen. 

Buiten hebt u de keuze tussen een gevelbekleding in eik of douglas.

De houtsoorten die we gebruiken komen uit onze Ardense bossen en het stro is afkomstig uit Haspengouw.

De modules komen op in de grond geschroefde palen te staan. Als u uw Wald-Cube wil wegnemen, blijft er geen enkel spoor achter. Geen haan die ernaar kraait ! 

 

De Wald-Cube is een woonvorm met heel goede energieprestaties, voorzien van driedubbel glas, gebouwd met behulp van lokale arbeidskrachten en materialen. Economisch en ecologisch !

 

©Adelin Leclef architecte – Made by EcoLodge

De Wald-Cube … als vakantiehuis!

En wat als het een vakantiehuis was ? Dominic besliste om zich in het avontuur te storten. Er bestaan verschillende modellen van Wald-Cube in allerlei maten en looks. Hij koos voor de “Wald-Cube 44 + 14”. 

Zijn gîte van 44 m² heeft twee verdiepingen en biedt plaats voor zes personen. Het beschikt over twee slaapkamers, een zithoek met slaapmogelijkheid, een badkamer en een keuken. 

Alle modern comfort is aanwezig in een strakke, maar toch heel warme stijl. “De keuken is volledig uitgerust (oven, microgolf, vaatwasser, enz.), de afwerking is in MDF en er is een uniek werkblad. Het bestaat uit gerecycleerd hout uit onze Recyparken”.

De module vraagt weinig extra verwarming, een elektrisch vuurtje is voldoende. Hetzelfde geldt voor de verlichting. Dankzij de grote ramen komt er veel natuurlijk licht binnen in de ruimte. Een gîte waar uw vakantiegangers intens kunnen genieten in elk seizoen … “Het terras van 14 m² is nog een verlenging van de woonunit. De feedback van de klanten is steeds positief. De Wald-Cube is een bron van comfort en welzijn. Hij ademt de sfeer van een hut en vakantie. De gîte valt erg in de smaak.” 

©Adelin Leclef architecte – Made by EcoLodge

 

 

Een betoverend intermezzo    

Een warm onthaal, een magische locatie, tijdloos, buitengewoon … Deze geheime plek is alles behalve saai! 

Cédric

Vakantieganger, maart 2019

Ontdek het op donderdag 16 januari tijdens de opendeurdag.
Voor meer informatie: info@ecolodge.be en  www.waldcube.be
Inschrijven hier

Een plek waar je helemaal “zen” wordt, een oase van rust met een uitstekende akoestiek. Een Waalse operator gaf deze bijzondere accommodatie de prijs “Gîte insolite”. Dit unieke vakantiehuis is altijd bezet !

Zoals bij elke woonst hangt de prijs af van de grootte, maar ook van de afwerkingen die u kiest. De Wald-Cube van Dominic bijvoorbeeld is verkrijgbaar vanaf 65 000€ excl. btw, gesloten ruwbouw, geïsoleerd en afgewerkt. Voor de technieken (elektriciteit, water, enz.) en het meubilair kunt u een beroep doen op het netwerk van partners van EcoLodge of zelf uw vakmannen kiezen. “We liggen onder de marktprijzen. Het budget van de Wald-Cube is gestandaardiseerd. Dat betekent dat bepaalde onderzoeken maar een keer moesten worden uitgevoerd, waardoor de kosten dalen.” Deze woonvorm is dus ecologisch maar ook economisch wat betreft de bespaarde energie en de kostprijs.

Installeer snel uw Wald-Cube !

1. Vind een terrein
Zoek een klein paradijsje dat uw vakantiegangers zal betoveren.

2. Vraag een haalbaarheidsonderzoek aan
Afhankelijk van de gemeente krijgt u ongeveer binnen de 3 weken een advies rond de haalbaarheid van uw project. Het is optioneel maar heel nuttig! 

3. Krijg een stedenbouwkundige vergunning
Een daar begint het papierwerk … Het goede nieuws is dat Wald-Cube beschikt over enkele voordelen die het makkelijker maken om deze vergunning te krijgen.

4. Bestel uw Wald-Cube
Het kost nauwelijks 2 maanden om deze ecologische woonvorm te bouwen in het atelier van EcoLodge ! 

5. De installatie
Het duurt 2 dagen om de Wald-Cube fier op zijn poten te zetten. De vakmannen kunnen daarna naar hartenlust verder met de binneninrichting. 

En ziezo, u kunt uw eerste vakantiegangers al ontvangen !

Wilt u meer weten over dit unieke concept?
Ga naar www.waldcube.be

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)