Enkele weken geleden hebben we een enquête gehouden bij onze vakantiegangers. We hebben de resultaten gedeeld in het artikel “Wat zijn de interesses van de vakantiegangers?”. Het verdict is onherroepelijk, ze komen graag naar de Ardennen om te wandelen. Dat is absoluut hun lievelingsactiviteit! En als u nu eens van deze trend uw sterkte zou maken? In dit artikel stellen we u voor in te zetten op wandelingen om uw klanten gelukkig te maken.

Olivier Lefèvre, eigenaar van een gite in de streek van La-Roche-en-Ardenne, heeft een originele wandeling in elkaar gestoken: “Vertrekkende van een topografische kaart hebben we een familiewandeling uitgestippeld in het thema van de bevers. Op verschillende plekken kan men dammen zien over meer dan 400 meter. Dat is geweldig! Het is een lus van 8km die vertrekt aan de gite.” Deze wandeling is enorm populair omdat ze het hele jaar door toegankelijk is. “Onze laatste gasten hebben de kaart gebruikt om een bike & run te doen: Mevrouw al hardlopend, meneer met de fiets!”, voegt hij er nog aan toe. Olivier past zich aan aan zijn publiek. Niet alle vakantiegangers zoeken een wandeling van 25 km. Doe zoals Olivier. Ga naar buiten en stippel enkele leuke wandelingen uit die vertrekken aan uw gite.

WANDELINGEN VOOR DE HELE FAMILIE 

  • Papa, mama en de kinderen: ze leggen korte afstanden af te voet, met een buggy of met de fiets. Ieder gaat op zijn eigen tempo. Stuur ze niet langs moeilijke wegen of via veel te drukken straten. Denk bijvoorbeeld aan de RAVeLs, de trage wegen, of aan boswegen die geschikt zijn voor dit type publiek.

Ook “Geocaching” is een goed idee, kent u dat al? Het is een geolokalisatiespelletje via een applicatie.  U ontdekt een streek door op zoektocht te gaan naar een mysterieuze schatkist. Deze schatten zijn zo goed als niets waard maar het spelletje maakt van de kleintjes echte avonturiers.  Er zijn er duizenden verspreid over heel België, ga eens na of er in de buurt van uw gite ook verstopt zitten. Dat is een leuke activiteit om eens voor te stellen.

  • Voor de sportievelingen: laat hen eens goed zweten, daar houden ze van! Onder de vorm van trekking, mountainbike of hardlopen, de afstanden om af te leggen kunnen langer en moeilijker zijn.

Neem bijvoorbeeld trail, een populaire sport waarbij u al het mooie van de Ardennen kunt laten zien aan de meest sportieve vakantiegangers. Laat u inspireren door de volgende trails om uw eigen parcours voor te stellen: de “Grand Trail des Lacs et des Châteaux” in de Hoge Venen, de “Bouillonnante” in Bouillon, “Les Boucles Ardennaises” in La Roche, de “Ohm Trail” in Aywaille.

Is uw gite gelegen in Spa, Stoumont, Theux, Jalhay, Stavelot, Malmedy of Trois-Ponts, Alix, onze interne verkoper, deelt met u haar gouden tip: de website Extratrail. Daar kunt u gratis routes downloaden. Getest en goedgekeurd door onze sportieve collega!

We zijn ook fan van de blog “Les sentiers du Phoenix”. De blogger toont u de beste plekken voor trails in de Ardennen. Hij test ook materiaal voor u. Kortom, het is de perfecte inspiratiebron voor liefhebbers van trails.

Na al dat harde werk hebben de vakantiegangers maar zin in één ding: ontspannen in uw vakantiewoning!

  • Voor de luierikken: er bestaan ook leuke alternatieven voor wandelingen of fietstochten. U kunt bijvoorbeeld een tochtje maken met een koets, te paard of op de rug van een ezel. Geef zeker ook informatie over deze alternatieven aan het begin van het verblijf, er zijn er zoveel en ze zijn populair!

 

MAAK WANDELROUTES VIA MOBIELE APPLICATIES

Heeft u geen tijd om uw eigen routes te maken? Dan kunt u investeren in wandelkaarten. Deze kunt u voor enkele euro’s verkrijgen in de toeristische dienst van uw streek. Ze zijn zeker een succes.

Toch worden ze stillaan van de troon gestoten door de mobiele applicaties. Er zijn er heel veel op de markt, gratis of betalend, maar de kwaliteit kan erg verschillen. Neem de tijd om ze te testen en zo onaangename verrassingen te vermijden. Valentine, client relationship officer bij Ardennes-Etape, heeft bijvoorbeeld de app “SityTour” uitgetest: “Dankzij die app kan ik alle wandelpaden zien die zich rond mij bevinden: brandwegen, wandelwegen enz. Heel handig als ik de streek niet ken!” Een van de vele applicaties.  In die applicaties kunt u bestaande routes kiezen of zelf uw eigen wandelingen aanmaken. Aan u om te testen en te kiezen!

GA AAN DE SLAG, BIED DEZE EXTRA SERVICE

Waarom niet het verschil maken door een extra service aan te bieden? U kunt van alles ter beschikking stellen van uw klanten: veldflessen, brooddozen, wandelstokken, verrekijkers en zelfs fietsen. Hiermee kunt u het verschil maken! Wandelingen zijn een vaste waarde door bergen en dalen!

Sommige eigenaars beslissen zelfs om ruimtes te voorzien voor deze activiteit. Ze zorgen voor een fietsenberging die via de garage of langs buiten toegankelijk is. Hier vindt u bijvoorbeeld al het nodige om uw mountainbike op te knappen. U kunt gemakkelijk punten scoren door deze activiteit nog toegankelijker en aangenamer te maken.

Wat vond u van dit artikel? Aarzel niet om zich in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste trends in de toeristische sector en van onze nieuwe artikels.

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)