Smartphones, tablets, laptops … zoveel apparaten die kunnen worden aangesloten, zitten in de valiezen van uw vakantiegangers. Moeten de huurders kunnen verbinden of net niet, hen laten afkicken van het internet zodat ze meer kunnen genieten van hun ervaring in de Ardennen? Geen onbelangrijke keuze!
Bij Ardennes-Etape biedt 75% internetverbinding aan in de vakantiewoning. De laatste jaren is wifi eigenlijk een criterium geworden waarop meer en meer vakantiegangers gaan zoeken. Een fenomeen dat lijkt op dat van toen de televisie verscheen in de gites een decennium geleden. Het is vandaag bijna ondenkbaar van geen televisie te voorzien voor de vakantiegangers, en dat helemaal gratis. Het internet volgt exact dezelfde weg: het wordt onmisbaar en wordt gezien als een dienst die “voor zich spreekt”.

KWALITEIT VAN HET SIGNAAL

Internetaansluiting wordt ten zeerste aangeraden, maar de kwaliteit moet in elk geval ook goed zijn en voldoen aan de noden van de vakantiegangers. Als die laatsten een vakantiehuis met wifi kiezen, dan hopen ze ook dat ze er optimaal gebruik van kunnen maken. We stellen vast uit de tevredenheidsenquêtes dat de huurders heel intolerant zijn als het op slechte netwerkverbinding aankomt. Niet sterk genoeg, traag downloaden, geen verbinding in bepaalde delen van de woning … Vaak voorkomende problemen waar we iets aan moeten doen. Kijken waar er verbetering mogelijk is, alternatieven bespreken met de provider en de concurrentie laten strijden, zijn sleutels voor een kwalitatieve internetverbinding. Bij gebrek aan een efficiënte oplossing kan de aanwijzing “wifi met beperkt bereik” worden toegevoegd aan de omschrijving van uw vakantiehuis. Het is geen perfecte oplossing, maar u bent zo wel gewapend tegen eventuele klachten. Aarzel niet ons op de hoogte te brengen als zo een vermelding moet worden toegevoegd aan uw omschrijving.

WEG MET HET INTERNET

la pyramide du wifi
Sommige eigenaars van Ardennes-Etape kiezen er steevast voor om geen wifi aan te bieden. Dat is het geval bij Sophie, eigenaar van een woning in Marche-en-Famenne. In haar huisje dat ligt verscholen in de bossen is er geen enkel scherm, geen televisie, geen gsm-netwerk of internet. Sophie legt ons uit hoe dat komt: “We zijn gewoon van altijd in verbinding te staan. De schermen volgen ons overal, zelfs op weekend. In onze vakantiewoning willen we de vakantiegangers de kans geven om even geen interface te hebben tussen de natuur en de relatie met anderen.” Tot rust komen, wandelen, gezelschapsspelletjes spelen met de familie, genieten van de stilte … “Dat is wat we willen voor onze gasten”, benadrukt Sophie.
De Ardense beleving tot een hoogtepunt brengen, kan een goede uitdaging zijn. “Ik weet niet hoe het gastenboek van andere vakantiehuizen eruitziet, maar in dat van ons gaat het steeds weer over de verbinding met de natuur, de leuke momenten die men samen doorbrengt. Het is een moment van herbronnen dat erg wordt gewaardeerd. We stellen ons nooit de vraag of we wifi moeten installeren.”
maison de vacances sans accès internet
l'expérience ardennaise avec ou sans wifi?

EEN DOORDACHTE KEUZE

U begrijpt het, er wordt hard nagedacht over de keuze om al dan niet internet aan te bieden. Meegaan met de groeiende vraag door de dienstverlening nog te verbeteren of daarentegen een ander concept overwegen, twee lovenswaardige keuzes waarvoor men enkele minuten rond de tafel moet gaan zitten om de pro’s en contra’s af te wegen. Hoe dan ook, internetverbinding alleen zorgt niet voor een volle boekingskalender, het is het totaalpakket van de dienstverlening en de coherentie van de keuzes dat van belang is.

 

SLECHTE KWALITEIT VAN HET SIGNAAL: WAT ZIJN DE OPLOSSINGEN?

Verbinding in het hele huis Routers installeren in de probleemzones is een goede oplossing. Hoe dichter de router staat, hoe beter de verbinding. Met PLC-adapters kan verbinding worden gemaakt in het hele huis via de stopcontacten. Dat is over het algemeen minder duur dan routers maar hun debiet kan zwakker zijn. Op de website www.lesnumeriques.com kunt u vergelijken. Sterkte aangepast aan de noden  In de Ardennen zijn de diensten van de internetproviders heel verschillend per streek. Dat varieert in elk geval sterk van de ene provider tot de andere. Het kan zijn dat VOO bijvoorbeeld uw dorp niet optimaal bediend terwijl Proximus daarentegen een dienstverlening van betere kwaliteit kan aanbieden. Op de website https://www.mesfournisseurs.be kunt u de providers vergelijken in functie van uw locatie en de gewenste sterkte.
Le wifi doit être de bonne qualité pour satisfaire les vacanciers

WANNEER ARDENNES-ETAPE INLICHTEN?

  • Zoals bij Sophie heeft uw huis een innoverend concept … We maken er een verkoopargument van in de omschrijving van uw vakantiewoning.
  • Ondanks al uw moeite is uw verbinding niet optimaal … We vermelden “wifi met beperkt bereik” in de omschrijving van uw vakantiehuis.

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)