Winterbarbecue, het is een trend uit Noord-Amerika die steeds meer navolging krijgt. Sneeuw, temperaturen onder nul, regen … niets houdt een vakantieganger die zin heeft in een lekkere barbecue tegen! Hoe passen we ons hieraan aan? Enkele antwoorden …

Wijn en warme kastanjes als aperitief, gegrild wild als hoofdgerecht en waarom niet enkele Marshmallows als dessert. Grote winkelketens, verkopers van barbecues of vrouwenbladen, iedereen gaat mee met de trend en geeft receptjes en tips om niet te eindigen als sneeuwman! Zelfs verhuurders van warmtelampen doen mee! En wij, ook wij moeten ons aanpassen. Het is gedaan met de barbecue en het tuinmeubilair op te ruimen bij het vallen van de eerste bladeren, tijd voor een barbecue op het terras.

DE VAKANTIEGANGERS BLIJVEN ERNAAR VRAGEN

Axelle, Fanny en Christelle, de mooie stemmen van ons contactcenter, krijgen meer en meer oproepen van vakantiegangers: “Goededag, beschikt die vakantiewoning over een barbecue?” Niets verrassend zou u zeggen, als die oproepen niet eind november, begin december zouden binnenkomen! “We bekijken dan de beschrijving van de desbetreffende vakantiewoning. Als er een barbecue aanwezig is, dan laten we dat de huurders weten. Soms checken we toch even met de eigenaars, want sommige halen de barbecue weg tijdens de winter”, legt Axelle uit, verantwoordelijk voor de contacten met de vakantiegangers.

les vacanciers apprécient les barbecues en hiver

TOEGANG GEVEN

Hoe de vakantiegangers toelaten het zomermateriaal (barbecue, tuinmeubilair, trampoline …) te gebruiken zonder dat het kapotgaat door de vrieskou of de sneeuw? “We raden de eigenaars vaak aan het meubilair en de barbecue te beschermen in een tuinhuis of een carport. We dringen er wel op aan dat het belangrijk is de vakantiegangers daar toegang toe te geven. Het is belangrijk hen de sleutel van het hok te geven of hen te tonen waar het materiaal staat”, zegt Sarah, medewerker van het eigenaarsdepartement. Een gevulde gasfles of een zak houtskool kunnen ook ter beschikking worden gesteld op een toegankelijke plek. Als het nodig is het zomermateriaal op te bergen op een plek die niet toegankelijk is voor de vakantiegangers, dan raadt Sarah vaak aan te vragen aan de huurders of ze het al dan niet willen gebruiken tijdens hun verblijf. Die vraag kan worden gesteld tijdens het telefoontje over het uur van aankomst of bij het onthaal. Winterbarbecues herinneren ons eraan dat het belangrijk is de omschrijving van de vakantiewoning zo gedetailleerd mogelijk te maken. Hoe gedetailleerder die is, hoe minder de vakantiegangers zich vragen stellen of klagen. We vragen u regelmatig de omschrijving van uw woning te raadplegen en ons te contacteren als er een bepaalde uitrusting of een belangrijk element moet worden toegevoegd. In afwachting proberen we graag eens zo een winterbarbecue uit. Smakelijk!

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)