Massa’s mysteries en betoverde plaatsen. De Ardennen laten zich tijdens Halloween van hun meest duistere kant kennen. Spoken, heksen en monsters palmen de regio in om zowel de kleinsten als de grootsten onder jullie schrik aan te jagen. Griezelfanaten, we geven je de 3 beste plaatsen om kippenvel te krijgen…

Durbuy, voor een betoverende ervaring

Tijdens de herfstvakantie nemen trollen, feeën en heksen de kleinste stad ter wereld in. Een honderdtal artiesten die speciaal voor deze gelegenheid werden opgetrommeld, spreiden hun kunsten tentoon in de volledig gedecoreerde en verlichte stad en maken van Durbuy een demonisch oord. Geniet van de markt en de muzikale omlijsting van de spokenfanfare, maar ook van de spektakels van de talrijke acrobaten en vuurjongleurs.

Waarom niet overnachten in een oud herenhuis zodat je deze ervaring kunt laten voortduren? Het zal je de gelegenheid geven om de Sint-Niklaaskerk, het kasteel en de microbrouwerij “La ferme du Chêne” te bezoeken, die in het centrum van de stad gelegen zijn.

La Roche-en-Ardenne en zijn vervloekte burcht

Het feodale kasteel van La Roche-en-Ardenne dateert uit de 9e eeuw en staat gekend als één van de mooiste van de streek. Het kasteel zou vervloekt zijn en de geest van een gravin, Comtesse Berthe, zou nog op de plaats waar ze haar dood vond, rondwaren. Je kunt haar ontmoeten tijdens de herfstvakantie. Ook graaf Dracula heeft zich met zijn vleermuizen uitgenodigd voor een betoverend roofvogelspektakel.

Vind een onderkomen in dit vakantiehuis op een steenworp van het kasteel of anders in dit prachtige pand enkele kilometers verder.

De site van Morépire in Bertrix

Claustrofobie? Dan is dit niets voor jou! We begeven ons richting domein van “La Morépire” waar we in de leisteenmijn van Bertrix afdalen tot 25 meter onder de grond. Het is een ervaring in twee tijden. ’s Namiddags draait alles om snoepjes en kinderen. Zodra de nacht is gevallen valt de groten een angstaanjagend avontuur te beurt. Pas op, in de mijnschachten zouden vreemde monsters huizen…het doel is eenvoudig: veilig en wel terug aan de oppervlakte verschijnen!

Als alles goed gaat (en dat hopen we van ganser harte voor jou!), dan zul je van de doorstane emoties rustig kunnen bijkomen in dit vakantiehuis dat qua architectuur zo karakteristiek is voor deze streek.

De mysterieuze wandeling rond het Kasteel van Reinhardstein

Neem in Robertville deel aan de mysterieuze wandeling rond het Kasteel van Reinhardstein. Het parcours slingert zich door de bossen en het woud en ligt bezaaid met verrassingen en vermaak. De avond wordt afgerond in een Spookschuur waar je je tegoed kunt doen aan soep, warme wijn en bier. Na al de bewezen moed en durf heb je dat wel verdiend! De wandeling start aan het Domein van de Stuwdam en duurt ongeveer 2 uur.

De avond kun je op gepaste en welverdiende wijze afsluiten in deze luxueuze villa in Ovifat!

En…wat zal het zijn? Snoep of je leven?