Fiets en ontspanning bij Patrick!

Patrick, eigenaar van een vakantiehuis in de regio van Rochefort, laat ons niet alleen zijn vakantiewoning ontdekken, maar ook de talrijke fietstochten die je in de regio kunt doen. Ben je een fervent fietser of een zondagsfietser, neem de fiets mee voor een flinke hap frisse lucht!

DAG PATRICK, ZOU JE JE IN ENKELE WOORDEN KUNNEN VOORSTELLEN?

Ik ben eigenaar en beheerder van een vakantiehuis van 18 personen in de buurt van Rochefort. Enkele jaren geleden heb ik besloten om van job te veranderen. Ik woonde in Leuven en ik werkte in de farmaceuticasector. Ik heb mijn huis verkocht en ik ben op zoek gegaan naar het ideale vakantiehuis. Ik ben als een blok voor deze oude hoeve uit de 16e eeuw en haar bijgebouwen gevallen. De transformatiewerken hebben maanden geduurd, maar in 2017 heeft het vakantiehuishuis zijn deuren geopend. Het is de perfecte vakantiewoning voor vakantiegangers die wensen te wandelen en met hun familie en vrienden qualitytime willen doorbrengen. Ik ben eveneens recreatief en sportief monitor. Ik hou van fietsen, kajakken, wandelen en boogschieten.

Vakantiehuis, 18 personen in Rochefort, www.ardennes-etape.com

WELKE ACTIVITEITEN MET VERTREK AAN JE VAKANTIEHUIS KAN MEN BEOEFENEN?

Er vertrekken enkele mooie wandelingen en fietstochten aan de vakantiewoning. Je kunt voor een korte wandeling van enkele uren opteren of voor een dagwandeling!

STEL JE FIETSEN TER BESCHIKKING?

Ik werk samen met « Cycle Sport » van Rochefort. Vakantiegangers die een fietstocht wensen te maken, kunnen mij verwittigen en ik laat de fietsen aan het vakantiehuis afzetten. Ze kunnen mountainbikes, allterrainbikes en fietsen met elektrische ondersteuning huren. De elektrische fiets is een heel goede oplossing voor mensen die het fietsen niet echt gewoon zijn of voor mensen die afgeschrikt worden door de vele hellingen in de regio. Maar er is meer…ik laat me leiden door de wensen van mijn vakantiegangers. Als zij dat willen, kan ik voor een picknick zorgen op een afgesproken plaats of een kleine activiteit organiseren ergens halverwege hun parcours. De fiets kan heel goed met andere leuke activiteiten gecombineerd worden.

BEN JE SOMS OOK GIDS?

Sommige vakantiegangers zijn gebeten door de fietsmicrobe en hebben alle tochten goed voorbereid. Anderen vragen me om raad en nog anderen vragen me of ik ze niet wil vergezellen. De begeleide ritten hebben natuurlijk wel enkele voordelen. Ik ken de regio op mijn duimpje en gids hen langs de kalmste en minst gevaarlijke wegen. De vakantiegangers moeten niet om de haverklap stoppen om naar hun kaart te kijken. En het belangrijkste is natuurlijk dat ik de leuke plekjes ken (gelach).

EN ALS WE ZONDER GIDS VERTREKKEN, HOE VINDEN WE DAN DE WEG TERUG?

In het vakantiehuis liggen een aantal kaarten van tochten tussen 5 en 20 km voor de vakantiegangers klaar. Het zijn topografische kaarten en satellietkaarten van Google Maps. Er zijn vele mogelijkheden. Als kind reeds heb ik die wandelingen met mijn ouders gedaan…

WAT VALT ER TE ZIEN IN DE REGIO?

In een straal van 10 tot 15 km zijn er heel wat bezienswaardigheden. Er zijn heel mooie dorpen zoals Mirwart met zijn viskwekerij en zijn kasteel. Verder is er ook het Domein van Fourneau Saint-Michel. Je kunt tijdens een rustpauze het Museum van het landelijke leven in Wallonië en het Ijzer- en metallurgiemuseum bezoeken. Persoonlijk vind ik de natuur het mooist om zien. Genieten van de bossen, de velden, de fantastische uitzichten op de valleien van de Lesse en de Lhomme. Je krijgt er nooit genoeg van!

WELKE ONTSPANNINGSMOGELIJKHEDEN ZIJN ER IN JE VAKANTIEHUIS?

Je kunt profiteren van een wellnessruimte met jacuzzi en sauna. Ik heb eveneens een grote, heel gezellige bar ingericht, waar je streekbieren zult aantreffen. Sommigen kiezen ervoor om hun tijd op het terras door te brengen, anderen zullen met genoegen de talrijke houten gezelschapsspellen ontdekken. Er zijn talloze activiteiten om zich te ontspannen en zijn tijd met familie en vrienden optimaal te besteden.

Vakantiehuis, 18 personen in Rochefort, www.ardennes-etape.com

Zin in een flinke hap zuivere lucht?

Ontdek de regio van Rochefort! Vind het perfecte vakantiehuis dat je zal onthalen…

ardennen
eigenaar
interview