Adres :
Chem. de la Cascade, 4950 Malmedy, Belgique
fr
Duur : 2 uur (vertrek 1 uur vóór zonsondergang) 
Description

Een tak die knapt in het donker, een uil die roept in de nacht, een hinde die tussen de bomen verdwijnt ... 's Nachts is een bos vaak in mysterie gehuld. Maar we voelen dat je nieuwsgierig bent ... Durf jij de Hoge Venen in het donker te gaan verkennen?  

Deze nachtelijke wandeling op zoek naar dieren is voorbehouden aan klanten van Ardennes-étape en wordt georganiseerd door Rando Aventure. Op het programma: 4 kilometer wandelen zodra de nacht valt. We spreken af 1 uur vóór zonsondergang. Je gids voor deze bijzondere wandeling is Steve. Je zult jezelf onzichtbaar moeten maken en daarom verklapt Steve je enkele camouflagetechnieken. Want als je het nachtleven wilt observeren, mag je niet opvallen. Wilde dieren zijn altijd op hun hoede, klaar om bij het minste gevaar op de vlucht te slaan. Hazen, vossen, everzwijnen, herten, hindes, nachtvogels, kleine knaagdieren … Ze zijn talrijk aanwezig in het kreupelhout. Tijdens de wandeling leer je zelfs het kleinste spoor te herkennen. 

Kippenvel gegarandeerd 

We spreken af in het dorpje Longfaye in de Hoge Venen. Hier dring je diep het bos in, terwijl de zon ondergaat. Je ogen passen zich geleidelijk aan de duisternis aan om je oren vervolgens vrij spel te geven. In het donker staan onze zintuigen op scherp, tenzij je verbeelding je meeneemt naar oorden vol magische wezens.  

We bereiken een lieflijke, open plek. Een mooi moment om te genieten van een leisteen met vleeswaren en kazen van lokale producenten. Ook een streekbiertje of natuurlijk vruchtensap voor de jongsten hoort erbij. We wandelen daarna ongeveer 1 uur verder, deze keer in totale duisternis. Een unieke, ongelooflijk boeiende wandeling die je niet mag missen! 

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Ervaring voorbehouden aan klanten van Ardennes-étape op vertoon van hun Activity Pass

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Parkeren: Chemin de la Cascade in Longfaye 
  • Uitrusting: donkere kleding, wandelschoenen, zaklamp 
  • Honden verboden 
Tarieven

Prijs per volwassene: 15 euro / Prijs per kind: 10 euro

Contact en reserveren
Kantooruren

Activiteit mogelijk voor groepen van minimaal 3 en maximaal 20 personenAdres van de activiteit
Chem. de la Cascade, 4950 Malmedy, Belgique

In de buurt

Te voet
Luik - Malmedy
- à 0km
Te voet
Luik - Waimes
- à 1km
Te voet
Luik - Malmedy
- à 1km
Te voet
Luik - Malmedy
- à 1km
Te voet
Luik - Malmedy
- à 2km