Afstand :
9.71km
Lus :
Ja
Moeilijkheid :
Eenvoudig
Duur : 3h 01
Stijgend hoogteverschil :
271m
Dalend hoogteverschil :
267m
Description
Trail created by Pays de Bouillon en Ardenne.

Mooie en gemakkelijke wandeling naar het uitzichtpunt Charlier en onder andere naar de beroemdste eik van de streek, die wellicht uit de 17e eeuw dateert. Mooi uitzicht rond de Ferme des Mouches met de mogelijkheid om de opmerkelijke eik van Les Mouches te bewonderen. De afdaling van Dos de Loup biedt een uitzicht op het oosten van Bouillon.

De beroemdste eik in de streek van Bouillon is de Franse! Het dankt zijn behoud aan de Belgen die het beschermden, met name in 1870, toen de Pruisen, in oorlog met de Fransen, het begonnen om te hakken. Toen de gevolgen van de droogte hem in 1970 bijna de das omdeden, kreeg hij door een verjongingssnoei van de dode takken en een snoeibeurt een nieuwe jeugd. Aan het eind van de vorige eeuw, getroffen door een blikseminslag die de schors over de hele lengte van de stam en over een breedte van één tot twee meter heeft weggevaagd, hebben de Fransen een plantaardige teer op de bast aangebracht en de eik heeft het overleefd.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)Ardennes-étape Privilege

Als je een vakantiehuis boekt op onze site, krijg je een maand lang een Premium abonnement op Sitytrail cadeau. Met die app vind je makkelijk meer dan duizend wandelingen in de Ardennen. Je kunt je abonnement tien dagen voor je verblijf activeren (via een code die je toegestuurd krijgt). Zo heb je voldoende tijd om al je ontdekkingstochten voor te bereiden.

Hoogteprofiel

In de buurt