Durbuy History & Art Museum, waar kunst en geschiedenis samenvloeien

Historisch erfgoed en hedendaagse kunst onder één dak? Durbuy History & Art Museum combineert ze met glans! Hier maak je een culturele reis door de tijd en ontdek je zowel de moderne werken van Marcel Lucas als de geschiedenis van de stad. En dan zijn er ook nog de tijdelijke tentoonstellingen, een must voor nieuwsgierige zielen én ware kunstliefhebbers!

Het motto van het DHAM? 'Geschiedenis van gisteren en kunst van vandaag'. En het is een mix die aanslaat! De locatie alleen al is een omweg waard. Het museum bevindt zich in het hart van de Graanhal van Durbuy, een beschermd gebouw uit de 16e eeuw. Deze voormalige overdekte markt is een van de weinige openbare gebouwen in Wallonië met houten vakwerk. Hoewel het bouwwerk oorspronkelijk twee keer zo groot was, is het nog steeds heel indrukwekkend. De prachtige Graanhal staat vandaag in het teken van hedendaagse kunst, die je ontdekt tijdens tijdelijke en permanente tentoonstellingen.

 

Een wereld van perspectieven

“Iedereen kan tekenen. Maar je moet wel leren kijken!” Het is de perfecte samenvatting van de manier waarop de befaamde aquarellist Marcel Lucas naar zijn omgeving kijkt. Een kleurrijke, fantastische wereld, nu eens geïnspireerd door barokke architectuur, dan weer door het spel van het licht. Werken die sterke emoties opwekken, de bezoeker steeds weer verrassen en meenemen langs onverwachte maar inspirerende wegen! Een wereld van steeds veranderende perspectieven.

Jouw voordeel bij Ardennes-étape? Eén toegangsticket gratis per betaald ticket, op vertoon van je Activity Pass. Grijp snel deze kans!

 

Praktische informatie: 

  • In het hart van het historische centrum van Durbuy
  • Duur van de activiteit: 1 uur
  • Betaald parkeren op 50 meter afstand
  • Dieren niet toegelaten
Video
1_2

2 voor de prijs van 1.


Vind accommodatie in de buurt

Praktische informatie

Prijs 5 euros
Kantooruren
    • Buiten de schoolvakanties: elke dag geopend, behalve op dinsdag en woensdag
    • Schoolvakanties: elke dag geopend 
Telefoon 0032 (0)86 43 47 95
E-mail dham@durbuy.be
Website https://dham.be/
Adres Rue du Comte Théodule d'Ursel 21, 6940 Durbuy, Belgique