Op zoek naar de dieren van de nacht met Rando Aventure

Een tak die knapt in het donker, een uil die roept in de nacht, een hinde die tussen de bomen verdwijnt ... 's Nachts is een bos vaak in mysterie gehuld. Maar we voelen dat je nieuwsgierig bent ... Durf jij de Hoge Venen in het donker te gaan verkennen?  

Deze nachtelijke wandeling op zoek naar dieren is voorbehouden aan klanten van Ardennes-étape en wordt georganiseerd door Rando Aventure. Op het programma: 4 kilometer wandelen zodra de nacht valt. We spreken af 1 uur vóór zonsondergang. Je gids voor deze bijzondere wandeling is Steve. Je zult jezelf onzichtbaar moeten maken en daarom verklapt Steve je enkele camouflagetechnieken. Want als je het nachtleven wilt observeren, mag je niet opvallen. Wilde dieren zijn altijd op hun hoede, klaar om bij het minste gevaar op de vlucht te slaan. Hazen, vossen, everzwijnen, herten, hindes, nachtvogels, kleine knaagdieren … Ze zijn talrijk aanwezig in het kreupelhout. Tijdens de wandeling leer je zelfs het kleinste spoor te herkennen. 

Kippenvel gegarandeerd 

We spreken af in het dorpje Longfaye in de Hoge Venen. Hier dring je diep het bos in, terwijl de zon ondergaat. Je ogen passen zich geleidelijk aan de duisternis aan om je oren vervolgens vrij spel te geven. In het donker staan onze zintuigen op scherp, tenzij je verbeelding je meeneemt naar oorden vol magische wezens.  

We bereiken een lieflijke, open plek. Een mooi moment om te genieten van een leisteen met vleeswaren en kazen van lokale producenten. Ook een streekbiertje of natuurlijk vruchtensap voor de jongsten hoort erbij. We wandelen daarna ongeveer 1 uur verder, deze keer in totale duisternis. Een unieke, ongelooflijk boeiende wandeling die je niet mag missen! 

Praktische informatie 

  • Duur: 2 uur (vertrek 1 uur vóór zonsondergang) 
  • Parkeren: Chemin de la Cascade in Longfaye 
  • Uitrusting: donkere kleding, wandelschoenen, zaklamp 
  • Taal van de gids: Frans
  • Honden verboden 
  • Prijs per volwassene: 15 euro / Prijs per kind: 10 euro
magic wand

Een geschenkje of een exclusief voordeel bij aankoop van toegangsticket(s).

Een leisteen met vleeswaren en kazen van lokale producenten, en streekbier of natuurlijk vruchtensap voor de jongsten


Vind accommodatie in de buurt

Praktische informatie

Kantooruren

Activiteit mogelijk voor groepen van minimaal 3 en maximaal 20 personen

Bij voorkeur een week vooraf reserveren 

Telefoon +32(0)493/81 05 89
E-mail info@rando-aventure.be
Website https://www.rando-aventure.be
Adres Chem. de la Cascade, 4950 Malmedy, Belgique