Volg de bevers langs de Ourthe

Wil je met het gezin graag een frisse neus halen tijdens een onvergetelijke activiteit? Ontdek het doen en laten van de bever tijdens een lange wandeling langs de rivieren in deze mooie streek! 

De bever is een fascinerend dier dat bekendstaat om de dammen en burchten die hij bouwt in waterlopen. Droomde je er altijd al van om een bever van dichtbij te zien, of ben je gewoon nieuwsgierig naar het leven van een wild dier? Kom dit sympathieke zoogdier ontdekken tijdens een originele activiteit in Hotton! Via een zoektocht in de natuur ga je op zoek naar aanwijzingen die hij heeft achtergelaten. Een halve dag lang kruip je dus in de huid van een avontuurlijke detective

Beleef een heus avontuur in de natuur 

De hele wandeling lang word je bijgestaan door een natuurgids van RIVEO, het informatiecentrum in het teken van de rivier. Die legt uit hoe het leven van de bever eruitziet. Aan de hand van leuke activiteiten kom je te weten wat zijn gewoontes zijn en observeer je dammen, burchten en holen ... en zelfs bomen waar hij aan heeft geknaagd. Wedden dat je er niet genoeg van kunt krijgen? Een ideale en leerrijke activiteit voor het hele gezin langs de Ourthe en langs een zijriviertje in het bos ... Als echte avonturier mag je uiteraard je beste laarzen of wandelschoenen niet vergeten! 

 

Voor bezoekers van Ardennes-étape is er nog een extraatje. Die krijgen één ticket per persoon voor de expo 'Par Toutéthys!', die je meeneemt op een ontdekkingstocht langs vijf grote rivieren in de wereld. Sportievelingen kunnen ook kiezen voor één ticket per persoon voor de minigolf.  

Praktische informatie:

Auto- en fietsparking tegenover RIVEO 

- PBM: niet toegankelijk 

- Talen: NL - FR 

- Wanneer: 10 u. tot 13 u. (het hele jaar door – beste periode buiten het seizoen) 

magic wand

Een geschenkje of een exclusief voordeel bij aankoop van toegangsticket(s).

Bezoekers van Ardennes-étape krijgen één ticket per persoon voor de expo 'Par Toutéthys!', die je meeneemt op een ontdekkingstocht langs vijf grote rivieren in de wereld. Sportievelingen kunnen ook kiezen voor één ticket per persoon voor de minigolf.  


Vind accommodatie in de buurt

Praktische informatie

Prijs Prix par adulte : 6€/adulte Prix par enfant : 4€/enfant Remarque: si moins de 20 personnes : un forfait de 100€ sera demandé.
Kantooruren
  • Van 10 u. tot 13 u. (het hele jaar door)
  • Op afspraak (reserveer minstens vijf dagen vooraf)
  • Voor groepen van 1 tot 25 personen 
Telefoon +32.(0)84/41 35 71
E-mail info@riveo.be
Website https://www.riveo.be
Adres Rue Haute 4, 6990 Hotton, Belgique