Schaatsbanen en winterpret in de Ardennen

Het is bijna zo ver: Kerstmis staat voor de deur! Tijd om te genieten van magische wintertaferelen, kostbare familiemomenten en allerlei grote en kleine gelukjes, zoals de ijspistes die tijdens de eindejaarsperiode in vele steden verschijnen. Overdekt of in de openlucht, trek je schaatsen aan en je bent klaar voor urenlang glijplezier met familie, vrienden en geliefden. Gezien de huidige economische situatie hebben sommige steden en organisaties hun ijspistes vervangen door andere leuke activiteiten voor jong en oud.

Pssst: de feestdagen worden dit jaar nog magischer, want als klant van Ardennes-étape profiteer je van tal van voordelen bij onze partners. Ontdek ze hieronder.

 

Kerstmis in de Ardennen

 

Schaatsbaan La Roche-en-Ardenne

De schaatspiste ligt aan de Quai de l'Ourthe, in het centrum van La Roche-en-Ardenne. Trek je schaatsen aan en laat je gaan op de overdekte ijsbaan van meer dan 600 m².

  • Van 3 december 2022 tot en met 15 januari 2023 dagelijks geopend van 10 tot 18 uur
  • Cafetaria ter plaatse
Voordeel: Als klant van Ardennes-étape heb je op vertoon van je Activity Pass recht op het kindertarief (€ 10 in plaats van € 12,5).
 
cta

 

Rodelbaan in het kerstdorp van Luik

De vurige stede heet je welkom in haar gezellige kerstdorp. Kom op de Dalle St-Lambert van de rodelbaan glijden en voel de adrenaline door je lijf gieren!

  • Van 25 november tot 30 december 2022 dagelijks geopend: van maandag tot en met woensdag van 11 tot 22 uur, en van donderdag tot en met zondag van 11 uur tot middernacht.
  • De rodelbaan bevindt zich in het Village Gourmand. Dat wordt smullen!
Voordeel: Aan jou de keuze! Ofwel € 1 korting op tickets, ofwel '1 glühwein kopen, 1 gratis' bij de twee chalets in de Allée des Artisans (naast de Dalle, op 80 m van de rodelbaan).
 
cta

Photographer: Jeremy Jamar

 

Schaatsbaan van Dinant

De ijspiste van Dinant Evasion, op hun site in Anseremme, is deze Kerstmis de place to be voor een winters uitje!

  • Dagelijks geopend van 22 oktober 2022 tot 22 januari 2023. Maandag tot en met donderdag: 14 - 21 u. / Vrijdag en zaterdag: 12 - 23 u. / Zondag: 12 - 21 u.
  • Tijdelijke restaurant-brasserie 'Cool Corner'
Voordeel: Op vertoon van je Activity Pass krijgt iedereen een glaasje glühwein of een warme chocolademelk gratis. Reserveer op voorhand door te mailen naar patinoire@dinant-evasion.be met vermelding van de code ARDENNESETAPE.
 
cta

 

Rolschaatsbaan van Malmedy

Malmedy heeft dit jaar in Kerstmis iets nieuws in petto! In plaats van de traditionele ijspiste ontdek je er namelijk een rolschaatsbaan. Milieuvriendelijk plezier voor het hele gezin!

  • Open van 2 december 2022 tot 8 januari 2023
  • In de kerstchalets naast de rolschaatsbaan geniet je van een warm drankje of een lokaal biertje.
Voordeel: Als klant van Ardennes-étape profiteer je van het groepstarief (€ 4,00/persoon) in plaats van de individuele ticketprijs!
 
cta

 

Heb je voor de eindejaarsperiode nog geen vakantiehuisje geboekt om de kerstsfeer op te snuiven in de Ardennen? Maak je keuze uit onze ruime selectie huizen en chalets.

 
cta

 

Wij zijn net als jij dol op de kerstsfeer. Deel je mooiste foto's op de sociale media en tag @ardennes_etape! We kijken er al naar uit!

kerstmis
winter
Ardennen
schaatsbanen