• NL

Raadpleeg onze FAQ voor meer informatie

Ik heb mijn tegoedbon niet ontvangen.

Geen paniek! Als je dossier als een geval van overmacht wordt beschouwd, ontvang je de tegoedbon automatisch per e-mail. Je vindt de bon ook in je klantenzone, onder de rubriek 'Mijn cadeaubonnen'. 

Controleer dus je e-mails en kijk ook eens bij spam of in de map met ongewenste e-mails. Het is nog gemakkelijker om in te loggen op je account en bij 'Mijn cadeaubonnen' te kijken.

Heb je de instructies hierboven gevolgd, maar vind je je tegoedbon nog steeds niet? 

Dan wordt je dossier momenteel nog onderzocht door Ardennes-étape. Je mag binnenkort een antwoord van ons verwachten. We doen ons uiterste best om je verzoek zo snel mogelijk te behandelen.

Als jouw situatie aan de criteria van 'overmacht' voldoet, ontvang je je tegoedbon per e-mail. Je vindt de bon ook in je klantenzone, onder de rubriek 'Mijn cadeaubonnen'. 

Bij je volgende reservatie hoef je bij de betaling alleen nog je tegoedbon als betaalmiddel te selecteren. OPGELET! Je moet de code van je tegoedbon NIET tijdens het boekingsproces invullen in het vakje 'Heb je een kortingscode?', maar wanneer je betaalt voor je reservatie.

Alle informatie over uw tegoedbonnen vindt u terug in de rubriek 'Mijn voordelen' > 'Cadeaubonnen' in uw Klantenaccount.

Ik raadpleeg mijn Klantenaccount

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Neem contact met ons op.

Uitzonderlijk gesloten : donderdag 26 mei maandag 06 juni

Geen nood, we reageren zo snel mogelijk op uw bericht.

Per telefoon

Bereikbaar van maandag tot donderdag van 9 tot 17u, op vrijdag van 9 tot 19u en in het weekend van 10 tot 16u. Gemiddelde wachttijd: 10 minuten.

Live chat

Een medewerker staat voor je klaar van maandag tot vrijdag, van 9 u tot 17u.