Raadpleeg onze FAQ voor meer informatie

Wat is een overmacht door covid-19?

Overmacht als gevolg van covid-19 is alleen van toepassing in de volgende gevallen indien de betreffende situatie niet bekend was ten tijde van de reservering en/of bevestiging van de reservering door de huurder:

  • De sluiting van het vakantiehuis door de autoriteiten
  • De sluiting van de nationale of lokale grenzen die de toegang tot de gehuurde vakantiewoning wettelijk verhinderen
  • Een stevig en formeel verbod om naar de plaats van uw verblijf te reizen. Een “sterk afgeraden” reis is geen overmacht!
  • Elke verplichte (en niet sterk afgeraden) stap die het verblijf de facto verhindert: een quarantaineperiode opgelegd door een nieuw overheidsbesluit vanwege het oversteken van een landgrens tussen de woonplaats van de huurder en het verblijf in het vakantiehuis, voor een verblijf dat de tolerantieperiode overschrijdt (als uw verblijf 2 nachten duurt en de tolerantieperiode 48 uur is, is uw verblijf niet gedekt door overmacht) of een verplichte test bij aankomst en terugkeer.
  • Een verplichte quarantaine in geval van ziekte valt niet onder overmacht. Wij raden u aan een annuleringsverzekering  af te sluiten op het moment van de boeking om dit te dekken.
  • Een wettelijk opgelegde beperking van het aantal toegestane personen in een vakantiewoning die het onmogelijk maakt om de reservering te behouden.

Vanaf 27 juni 2021 gelden geen beperkingen meer voor verblijven in vakantiehuizen.

Ardennes-étape zal de maatregelen die de regeringen van andere landen nemen als dit gevolgen heeft, van geval tot geval analyseren.  

Alle andere maatregelen zoals veiligheidsgebaren, aanbevelingen met betrekking tot het beperken van fysiek contact of de verplichting om het mondmasker te dragen, worden niet beschouwd als gevallen van overmacht.

In geval van overmacht ontvangt de huurder een tegoedbon voor de waarde van zijn verblijf die drie jaar geldig is vanaf de datum van afgifte.

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Neem contact met ons op.

Per telefoon

Van maandag tot donderdag:
9u – 17u
Op vrijdag: 9u – 19u
Op zaterdag: 10u – 16u
Op zondag: 10u – 13u

Live chat

Een medewerker staat voor je klaar van maandag tot vrijdag, van 9 u tot 17u.