Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid.
  • NL

Het Pass: wetenschappelijk avonturenpark 

Hou je van wetenschappen, ben je avontuurlijk of enkel benieuwd, stap de boeiende wereld van de wetenschappen binnen. Animaties, tentoonstellingen en uitdagingen gaan je zintuigen omstoten en je geest wekken! 

 

Wetenschappelijk avonturenpark (Het Pass)

De voormalige steenkoolmijn werd dankzij Jean Nouvel omgevormt naar een ongeloofelijk avonturenpark en wetenschappelijke ontdekkingen, Het Pass, in het hart van Hengouwen! Themaruimtes, inetractieve tentoonstellingen, passionante animaties en leuke uitdagingen gaan je zintuigen omstoten en je geest wekken!

OPEN JE NIEUWSGIERGIGHEID...

In Het Pass is het onmogelijk passief te blijven! Moleculaire keuken voor de kok van het huis, acrobatisch parcours voor de uithouding, een aroma creëren voor de chimisten onder ons of een collectieve constructie voor een reuze boomhut voor de kleintsten! 

In een tentoonstelling of met een workshop, ontdek hoe energie, chemie, digitaal, natuur ... vragen wekken en de wereld doen bewegen! 

DE BESTE RUIMTES (HER)ONTDEKKEN

Vanaf 3 jaar, nodigt de "pass'âge van de Ontdekkers" uit tot een eerste ontmoeting met de wetenschappen door middel van uitproberen en epoesie. De 6-12 jarigen gaan in de "Pass'âge van de Avonturiers" hun lichaam in beweging zetten met een indoor acrobatisch parcours. 

ZIN VOOR MEER AVONTUUR?

Tijdens de lente 2018, mis de tenstoonstelling Natuur 2.0 niet. Deze verbazende tentoosntelling combineert milieu en technologische vooruitgang. Wanneer de dieren de ontdekkers inspireren, wanneer krekels je chocoladereep bekruidt, wanneer de steden steed sgroener worden, het is een hele wereld die je ontdekt. Een zeer... levende tentoonstelling!

Geniet ook van de buitenkant en vermaak je in de speeltuin, verken de avonturentuin of wandel vrij over de steenberg!

Het Pass, een wereld vol uitdagingen! 

Ontdek Het Pass en maak van de gelegenheid gebruik om een vakantiehuis te boeken via ARdennes-Etape om zo de regio te verkennen.

 

De toeristische informatie is louter informatief. In geen geval kan Ardennes-Etape verantwoordelijk worden gehouden voor foute of achterhaalde informatie.