Oud & Nieuw in de Ardennen

Waar wilt u oudejaarsavond doorbrengen? En met wie? Met vrienden? Met familie? Maak van de gelegenheid gebruik en trek voor een week naar de Ardennen. Ontsnap aan de drukte en zet het nieuwe jaar in met de mensen die je graag ziet. En met de mensen die jou graag zien.  

Oud & Nieuw in de Ardennen

Waar wilt u oudejaarsavond doorbrengen? En met wie? Met vrienden? Met familie? Maak van de gelegenheid gebruik en trek voor een week naar de Ardennen. Ontsnap aan de drukte en zet het nieuwe jaar in met de mensen die je graag ziet. En met de mensen die jou graag zien.

De Belgische Ardennen, dat is in de winter genieten van natuur en frisse lucht. En de kans dat de volgende kerst een witte kerst wordt, is natuurlijk groter in de Ardennen dan elders.

Lekkernijen

De feestdagen zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden met lekker eten. Op dat vlak verdedigen de Ardennen een ijzersterke reputatie. Laat je samen met je geliefde, je vrienden of je gezin culinair in de watten leggen in één van de toprestaurants die de regio rijk is.

Of ga op zoek naar de lekkerste streekproducten uit Luik, Luxemburg en Namen. Siroop, ham, kaas en bier zijn de meest voor de hand liggende. Maar de reeks is een pak langer en te uitgebreid om op te noemen.

Heb je zin om jezelf te verwennen tijdens de Nieuwjaarsperiode? Ardennes-Etape heeft een selectie gemaakt van de allerbeste vakantiehuizen in Wallonië. Veel hebben een perfect uitgeruste keuken. Dus of je nu met vrienden of familie de handen uit de mouwen wilt steken of met je geliefde... Een gezellig vakantiehuis is de ideale plek.

Open haard of sauna

In de selectie van meer dan 1200 vakantiehuizen zijn er een heel pak met open haard. Wat is er gezelliger dan koud weer en sneeuw, een stevige wandeling of een bezoek aan één van de Ardense stadjes overdag, en ’s avonds heerlijk relaxen voor het haardvuur?

Een andere optie is een saunasessie. De vakantiehuizen met 4- of 5-sterrencomfort zijn vaak uitgerust met sauna of jacuzzi. Wat wens je nog meer om heerlijk tot rust te komen en te genieten van je gezelschap?

Activiteiten

De Baraque Fraiture in de provincie Luxemburg is ’s winters the place to be voor skiërs en snowboarders. Langlaufers zijn dan weer beter af in de Hoge Venen. De plateaus in het oosten van het land zijn immers perfect geschikt om er op skilatten doorheen te glijden.

Op www.Ardennen-Sneeuw.be lees je in tijden van sneeuw elke dag een update over de situatie ter plaatse. Welke skipistes zijn open? Waar kan je terecht om te snowboarden? Hoeveel betaal je voor de huur van je materiaal? Zijn er ter plaatse kleedkamers voorzien? Vind je er een hapje en een drankje?

Perfecte Nieuwjaarsbestemming

Dit alles maakt van de Belgische Ardennen de perfecte Nieuwjaarsbestemming. Prachtige natuur en frisse lucht, perfect voor wandelingen. Skiën en langlaufen gevolgd door een aperitiefje, want zo hoort dat toch bij wintersport? Gastronomie van de bovenste plank of zelf aan de slag gaan met overheerlijke streekproducten.

En dat allemaal met de mensen die je graag ziet! Neem een kijkje op de website van Ardennes-Etape voor vakantiehuisjes die beschikbaar zijn rond Nieuwjaar.

Copyright foto's: Ardennes-Etape