Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid.
Onze vakantiehuizen zijn open - Update 12/05 - “Bekijk onze veelgestelde vragen
  • NL

Straat 'Rue Hors-Château' en zijn steegjes

Wat u zeker moet gaan ontdekken tijdens uw bezoek aan Luik: de Rue Hors-Château, vol contrasten, verbindt prachtige woningen met doodlopende steegjes.

 

Rue Hors Château en de steegjes die erin uitkomen

De Rue Hors Château loopt evenwijdig met de Rue Feronstrée en is zonder enige twijfel een van de mooiste straten van Luik.
Luisterrijke 17de- en 18de-eeuwse woningen staan er langs doodlopende steegjes en naast kleine wankele huisjes. De schoonheid van de ene contrasteert met de charme van de andere.

Enkele herenhuizen zijn een halte waard:de nummers 63 en 65 van het einde van de 17de eeuw, het nummer 13 (Huize Stockem de Heers) van het begin van de 18de eeuw, het nummer 15 (Huize Grady), het nummer 40 (Huize Cour de Londres), het nummer 72 en 128 van het einde van de 18de eeuw. Maar eigenlijk verdienen alle voorgevels in de straat uw aandacht.

Halverwege de straat bevindt zich een fontein, die door Del Cour werd gecreëerd.
De doodlopende steegjes zijn stuk voor stuk een bezoekje waard, maar u moet wel de rust van de bewoners respecteren. Waar u zeker naartoe moet gaan, is de volledig gerestaureerde Cour Saint-Antoine.

Maar de Rue Hors Château heeft nog meer in petto. De Sint-Bartolomeuskerk is slechts een steenworp verwijderd. En de Sint-Antoniuskerk, de kerk van de Redemptoristen en de vroegere kloosterkerk van de minderbroeders bevinden zich eveneens in deze straat.
Het Musée de la Vie Wallonne et het Musée de l’Art Religieux et de l’Art Mosan maken het beeld compleet.

Bovendien bevindt de Rue Hors Château zich aan de voet van de Bueren-berg en de prachtige hellingen van de Citadel.

Zoals u ziet: dit is zeer zeker een van de mooiste straten van Luik!

Copyright foto's: Office du Tourisme de Liège

De toeristische informatie is louter informatief. In geen geval kan Ardennes-Etape verantwoordelijk worden gehouden voor foute of achterhaalde informatie.