• NL

Skipiste van Bailet

   

Skipiste van Bailet (470m)

Pistes voor langlaufen, sneeuwraketten en sleeën op de N4, tussen Marche en Bastogne.

Prijzen

verhuur (550 paar ski's, 750 paar skischoenen van het merk Salomon, elke nacht wordt al het materiaal gedroogd met een systeem dat ontsmet, 21 paar sneeuwraketten)
- ski's of sneeuwschoenen: € 8 / 3 uur; € 5 / 3 uur voor groepen
- indien u beschikt over uw eigen materiaal: toegangsprijs € 2 / dag

Pistes

langlaufpistes
- groen 2,50km
- blauw 4,50km
- rood 9,50km
- zwart 11km (variant op de rode piste)

Alle pistes volgen een lus en vertrekken aan de chalet. De routes vertrekken gemeenschappelijk, de blauwe piste loopt voor 2/3, de rode piste voor de helft door het bos. Het is een heuvelachtig parcours. De pistes worden elke dag onderhouden door sneeuwscooters en er is een georganiseerde hulpdienst.

Er is een aantal sleepistes van ongeveer 150 meter lang.

Het is wandelaars toegestaan de pistes te betreden. Hen wordt wel gevraagd de sneeuwpistes te respecteren. Honden aan de leiband toegelaten. Let op: de zijkanten van de pistes zijn niet geruimd om het wandelen met sneeuwschoenen aangenamer te maken.

Op dit moment is er geen cafetaria. U kunt zowel binnen als buiten vrij picknicken. Voor de chalet is een frituur, waar u ook drank kan bestellen. Binnen is er picknick mogelijk voor ongeveer twintig personen, maar niet tijdens het weekend en in geval van een grote toeloop. In het onthaal vindt u de toiletten, alsook een onbewaakte vestiaire.

De streek van Champlon heeft nog veel meer te bieden. Ontdek dit prachtige stukje van de Belgische Ardennen en boek een vakantiehuis met Ardennes-Etape.

Copyright foto's : Ardennes-Etape