Meren van l'Eau d'Heure

De Meren van l'Eau d'Heure vlak bij Dinant: de ideale plek voor watersport, al dan niet gemotoriseerd, ontspanning en om te wandelen, bezoek aan de dam, eetgelegenheid. Of gewoon heerlijk niets doen op een zomerse dag aan het strand.

 

Meren van l'Eau d’Heure

De Meren van de Eau d’Heure (les Lacs de l’Eau d’Heure in het Frans) liggen vlakbij Dinant, Philippeville et Cerfontaine, verspreid over de provincies Namen en Henegouwen.

Het ongelooflijk potentieel van de Meren wordt duidelijk met de enorme afmetingen. We denken daarbij aan tal van watersporten, maar ook familie-uitstapjes naar de stuwdam, een cruise aan boord van de Rode Krokodil. Maar je kan net zo goed relaxen op één van de stranden of gaan zwemmen in het Aquacenter.

Voor iedere wateractiviteit werd een stukje meer gereserveerd. Hierdoor kan de veiligheid altijd gegarandeerd worden.

Op of rond de meren kan je terecht voor het volgende:

- duiken in het Duikcentrum van de Meren van de l’Eau d’Heure. Al het materiaal is ter plaatse beschikbaar. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid, er zijn kleedkamers en een clubhuis waar je terecht kan voor een drankje of een snack.

- zeilen in het watersportcentrum van de Meren van l’Eau d’Heure: het grootste van de vijf meren staat volledig in het teken van surfplanken, kajaks en catamarans. Er is een clubhuis aanwezig, en eveneens een steiger om het water in te gaan.

- jetskiën in de Jet Club Eau d’Heure: zowel staand als zittend jetskiën behoort tot de mogelijkheden en er worden nationale en internationale competities georganiseerd. Boeienparcours, clubhuis en ruime parking.

- wakeboarden op het Meer van Féronval. De 620 meter lange elektrische kabel trekt je over het wateroppervlak.


Het mag dus duidelijk zijn: de Meren van l’Eau d’Heure zijn de perfecte streek voor surfers, zeilers of duikers. Alles heeft plaats in een prachtige natuurlijke omgeving. Wandelaars vinden er ook zeker hun gading. Tal van bewegwijzerde wandelingen gidsen je door de streek.


Voor families zijn er nog tal van activiteiten voor een geslaagde daguitstap of een geslaagd weekendje weg in het zuiden van het land.

- bezoek aan de stuwdam die werd gebouwd om het peil van de Samber te regelen. Tijdens het begeleide bezoek krijg je eveneens een 360 graden-uitzicht op de Meren van bovenop de toren. De toren werd recentelijk gerenoveerd en bovenin is de vloer gedeeltelijk van glas.

- cruise aan boord van de Rode Krokodil: van dit soort amfibiebus bestaan er maar negen in de wereld. De ‘krokodil’ neemt de bezoekers mee op het wateroppervlak van de meren. Zowel kinderen als hun ouders zijn er dol op.

- Natura Parc: vanaf drie jaar oud zijn kinderen en volwassenen meer dan welkom voor een tocht doorheen de bomen. Er zijn meerdere routes mogelijk, ieder met een verschillende moeilijkheidsgraad. De kabel over het meer is absoluut de moeite waard en levert een prachtig uitzicht op.


De Meren van l'Eau d’Heure zijn een must voor iedereen die in de regio verblijft. Op zoek naar een vakantiehuis in de buurt van de Lacs de l’Eau d’Heure? We zetten de mooiste chalets, villa’s en bungalows in Dinant en omstreken op een rijtje.


Copyright Photos - Artech, o2r, F.Barette, Landal, Lacs de l'Eau d'Heure & FTPN - Bossiroy