• NL

Herfstgevoel: 6 Tips om van de herfst het leukste seizoen te maken

De herfst is het kleurrijkste en volgens velen ook het mooiste seizoen van het jaar. De gekleurde bladeren, de geur van warme chocolademelk en de smaak van geroosterde kastanjes vervult zelfs het kleinste kind met plezier. Om ervoor te zorgen dat de herfst ook voor jou het leukste seizoen van het jaar wordt, sommen we hier 6 tips voor je op. 

 

Tip 1: Nacht doorbrengen in een vakantiehuisje met haardvuur

De herfstmagie begint bij de juiste stemming! En wat brengt je beter in de herfststemming dan een knus vakantiehuisje met haardvuur? Gezellig met een kop warme chocomelk voor de open haard zitten, vormt de basis voor memorabele verhalen, diepe gesprekken en puur genieten!

 

Tip 2: Heerlijke wildgerechten proeven

Wie aan herfst denkt, denkt aan wild! Vanaf de maand oktober begint het jachtseizoen op dieren zoals hazen, wilde zwijnen, fazanten, herten en reeën. Wild is in feite een natuurlijk bio-product en bevat veel Omega 3. Het is dus niet alleen lekker, maar ook gezond! Ook vegetariërs kunnen tijdens deze periode heerlijk smullen: denk maar aan boschampignons! Veel restaurants in de Belgische Ardennen werken met seizoensgebonden streekproducten en zullen je smaakpapillen een hele sensatie bezorgen!

 

Tip 3: Stevige boswandeling

Tijdens de herfst is de natuur in de Ardennen op z’n mooist, een goede boswandeling mag dan zeker niet ontbreken! Van de prachtige heuvelachtige landschappen zoals die van de Hoge Venen, tot de stromende rivieren zoals de Ourthe en de imposante grotten , elke natuurliefhebber voelt zich hier thuis.

 

Tip 4: Tijd voor Wellness

Overdag de spieren losgooien tijdens een leuke wandeling, s’avonds heerlijk relaxen in de wellness. Ontspan lichaam en geest in de sauna, de jacuzzi, het zwembad, of in ze alle drie! Nadat je hier een tijdje hebt vertoefd, voel je je als herboren!

 

Tip 5: Op avontuur met je trouwe viervoeter

En die trouwe viervoeter, dat is niemand minder dan je hond! Gelukkig zijn er toffe hondvriendelijke vakantiehuizen in de Belgische Ardennen. Maar natuurlijk ga je niet de hele dag binnen zitten. Lekker tafelen met je beste vriend? In deze restaurants zijn jij en je hond meer dan welkom. Bon appétit!

 

Tip 6: Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’

Geniet bovenop van de warmte van de open haard, ook van het de mooie momenten die doorbrengt met degenen die je nauw aan het hart liggen, of dat nu vrienden zijn of familie is. Samen vertoeven in de Ardennen, maakt de herfst zeker en vast onvergetelijk! 

 

Copyright foto's: Ardennes-Etape