Alle Ardense rommelmarkten in 2024

Trek je graag op schattenjacht? Dan zit je hier goed! Ardennes-étape verklapt je graag enkele kennerstips voor je bezoek aan de leukste vlooienmarkten van de Ardennen.

Schuim je ook zo graag rommelmarkten af? Dat nostalgische gevoel dat je overvalt bij het zien van alle kraampjes vol oude voorwerpen met al hun herinneringen, verhalen en geschiedenis… Dat is echt genieten!

En dan hebben we het nog niet eens over de zalige ervaring om, vóór alle anderen, plots op dat ene pareltje te stoten dat je verzameling vervolledigt of dat zo goed zal passen in je interieur. Behoedzaam en aandachtig rondspeuren naar dat unieke exemplaar… Misschien vind je straks wel dat exceptionele stuk waar je al zolang op zoek naar bent!

Onze tips?

Om te beginnen: wees er vroeg bij! Doorgewinterde verzamelaars slaan ’s ochtends vroeg hun slag. Bij het krieken van de dag stallen de verkopers hun bonte verzameling waren uit. Kuier als een van de eerste bezoekers gezellig langs alle standjes om alles rustig in je op te nemen. En om als allereerste dat unieke collectiestuk te ontdekken en zo alle andere verzamelaars te snel af te zijn.

Tweede tip: wees nieuwsgierig, stel vragen. Elk hebbedingetje heeft zijn eigen verhaal en opent de deur naar een boeiend verleden. Misschien wel naar vergeten herinneringen uit je eigen jeugd!

Vergeet ten slotte niet om over de prijs te onderhandelen. Of koop een lot van meerdere voorwerpen, dat kan de prijs drukken. Nog een allerlaatste tip! Soms kan het lonen om het einde van de rommelmarkt af te wachten voor een artikel dat je te duur geprijsd vindt. Voor ze alles terug beginnen inladen, zijn sommige verkopers weleens bereid om de prijs toch nog te laten zakken. Wie weet?

Volg de gids

We hebben voor jou een complete agenda opgesteld van alle regelmatige en gelegenheidsrommelmarkten in Wallonië voor 2024. Via de onderstaande link kan je je minigids downloaden in PDF.

cta

Dit gidsje is ook gratis op papier verkrijgbaar in de bureaus voor toerisme en in bepaalde boekhandels..

De agenda voor alle rommelmarkten voor 2025 ontvangen, zodra deze verschijnt? Ontvang ze heel eenvoudig in je mailbox! Daarvoor hoeft je slechts 5 euro over te schrijven naar rekeningnummer BE96-0004-4880-0105. Vermeld in de mededeling je naam en postadres. De agenda wordt in april gepubliceerd.

Vergeet niet om je ervaringen met ons te delen! Neem een kijkje op onze Facebook- en Instagrampagina's. En deel je mooiste momenten met alle andere liefhebbers van de Ardennen.

Ardenne
détente