Activiteiten in de Ardennen met kinderen

Op zoek naar spannende activiteiten voor het hele gezin in de Ardennen? Dan hebben we leuke tips voor jou: van ontdekkingstochten in de natuur tot speelparken… Ontdek met je kinderen enkele pareltjes van deze streek en beleef samen onvergetelijke momenten.

1) Dierenparken

Niet te missen attracties tijdens je vakantie in de Ardennen: wildparken en kinderboerderijen. Bovenop hun educatieve aspecten zijn dierenparken terechte publiekstrekkers. Jong en oud beleven er steevast de tijd van hun leven.
Ik ontdek alle dieren- en wildparken in de Ardennen

2) Paard- en ezeltochten in de Ardennen

Ontdek de Ardennen op een heel bijzondere manier: te paard, op een ezel of in een paardenkoets. Geniet van het ongerepte landschap tijdens een ritje te paard of met een ezel, of maak een plezant ritje in een paardenkoets.

Ik ontdek alle partners die paard-en ezeltochten in de Ardennen aanbieden

3) Schattenjacht in de Ardennen

Ga op avontuur met het hele gezin tijdens een schattenjacht in de Ardennen! Ontdek de prachtige streek terwijl je leuke raadsels oplost. De unieke en boeiende ervaringen die Ardennes-Étape aanbiedt, zijn een ludieke manier om de verborgen schatten van de Ardennen te ontdekken. Goed om te weten: Totemus speurtochten zijn helemaal gratis. Al wat je moet doen is de app downloaden… en samen met je gezin genieten.

Ik ontdek de speurtochten met kinderen in de Ardennen

4) Kajakken op de Ourthe, Semois of Lesse

Is het warm? Verken de Ardennen dan eens per kajak! Met een zwemvest beleven je kinderen deze onvergetelijke ervaring in de weelderige Ardense natuur in alle veiligheid.

Ik ontdek de voorgestelde kajaktochten in de Ardennen

5) Binnenactiviteiten met je kinderen

Is het minder mooi weer of regent het? Kies dan voor een binnenactiviteit. Een partijtje bowling, een ontdekkingscentrum/museum of een overdekt pretpark: de Belgische Ardennen bieden een brede waaier aan diverse mogelijkheden.

Ik ontdek indooractiviteiten voor kinderen in de Ardennen

6) Buitenactiviteiten met je kinderen

Mooi weer? Ontdek een pak spannende activiteiten voor het hele gezin in de Ardennen. Van pretparken tot speeltuinen, van avonturenparken tot boomklimparken of begeleide wandelingen om de omliggende natuur te verkennen. De Ardennen bieden een breed scala aan mogelijkheden om onvergetelijke momenten te beleven met je kinderen.

Ik ontdek buitenactiviteiten met kinderen in Ardennen

7) Kinderwagenvriendelijke activiteiten

Je komt als gezin met jonge kinderen de Ardennen ontdekken en je wil meer weten over plaatsen en activiteiten die gemakkelijk toegankelijk zijn met een kinderwagen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ik ontdek ervaringen die toegankelijk zijn voor kinderwagens

Photographer: Martin Dellicour | Copyright: Martin Dellicour

Wist je dat...

...Ardennes-étape een lijst samenstelde van kindvriendelijke vakantiehuizen met speelmogelijkheden binnen- en buiten? Neem snel een kijkje!