Getest en goedgekeurd: een woudbad in Tenneville

Een woudbad? Nee hier heb je geen shampoo of badeendje voor nodig maar wel een goed paar wandelschoenen want deze onvergetelijke ervaring neemt je mee op een tocht door de natuur waar je jezelf zal tegenkomen.

Terug naar de natuur

De mens heeft 99% van zijn tijd op deze aarde doorgebracht omringd door de natuur en haar rijke bronnen. Verstedelijking is een gloednieuw concept op de duizenden jaren dat de mens op aarde leeft. Woon jij ook in een grote stad zoals Brussel, Antwerpen, Leuven ...? Dan is een woudbad een onvergetelijke ervaring dat je vast zal willen beleven tijdens je verblijf in de Ardennen!

Wat is een woudbad precies? Wel het is een ervaring die je zintuigen verkwikt in een serene omgeving, waar je even alles kunt loslaten en terug één wordt met de natuur.

S.I. Champlon Tenneville biedt je het hele jaar door verschillende woudbaden aan Tenneville en dit met een aantal gediplomeerde gidsen. Hier maakten we dan ook kennis met ecogids Delphine. Deze vrolijke dame begeleidt je tijdens een op maat gemaakte wandeling in de bossen van Tenneville en dompelt je onder in de geluiden van de natuur

Een magische start

Heb je wel eens stilgestaan dat wanneer je wandelt je eigenlijk heel veel naar je voeten kijkt? Delphine laat je volledig bewust worden van de manier waarop je wandelt en hoe simpele maar belangrijke bewegingen je connectie met je omgeving bevorderen.

Deze korte oefeningen zorgen ervoor dat je pure rust ontdekt en even alle stress van het dagelijkse leven vergeet.

Voor wie is dit geschikt?

De woudbadervaring in Tenneville is geschikt voor iedereen! De wandelingen worden uitgestippeld door de experts van S.I. Champlon Tenneville. Ben je wat slechter ter been of wil je net graag een uitgebreide ervaring? Het kan allemaal want Delphine kiest een op-maat-gemaakt parcours voor je uit waar je je het meest comfortabel bij voelt.

Onze Ardennes-étape klanten waren je alvast voor en hebben deze ervaring speciaal voor jou getest.

Het was een prachtig moment midden in de natuur. We voelden ons allemaal verbonden, het was voor mij extra speciaal dat ik dit met mijn nauwste vrienden mocht delen.

Wat staat er op de planning?

Start op je gekozen uur aan je woudbad gewapend van je wandelschoenen. Eerst zal je een woordje uitleg krijgen over de streek en wat de ervaring precies inhoudt. Daarna zal therapeute Delphine je meenemen door het bos waar tal van oefeningen je te wachten staan zoals:

  • Blind wandelen
  • Voelen van de energie van de elementen rond je heen
  • Ademhalingsoefeningen
  • De kracht van luisteren
  • Pure ontspanning

Om ervoor te zorgen dat steeds iedereen zich op zijn gemak voelt, kunnen alle oefeningen ook aangepast worden. Delphine vraagt dan ook per oefening of iemand iets met de groep wil delen over hoe je de elementen ervaart. Dit zorgt ervoor dat je jouw band met jouw groep vrienden of familie extra versterkt.

Hoelang duurt de activiteit?

Een woudbad duurt ongeveer 1u30 à 3 uur afhankelijk van de gids en van je wensen. Voor specifieke aanvragen kan je altijd mailen naar tenneville@baindeforet.be.

Met hoeveel personen deel je deze activiteit?

Om je een geweldige ervaring te kunnen geven zijn er maximaal 12 personen toegelaten. Een beperkte groep zal ervoor zorgen dat je in alle rust kan ontspannen tijdens de activiteit.

Hoe boek je het woudbad-activiteit?

Vind hier de informatie over onze partner en raadpleeg de agenda van de volgende woutbaden. Hier kan je je inschrijven en dan ontvang je een paar dagen op voorrand de exacte locatie van de begeleide wandeling.

Wat is Ardennes-étape Privilege?

Wanneer je een vakantiehuisje reserveert bij Ardennes-étape, krijg je er meteen toegang tot Ardennes-étape Privilege. Hiermee:

  • Geniet je van allerlei exclusieve kortingen of voordelen bij onze tweehonderd toeristische partners;
  • Beleef je unieke ervaringen die voorbehouden zijn voor de klanten van Ardennes-étape
  • Krijg je een gratis premium SityTrail abonnement gedurende 1 maand vanaf de eerste dag van je verblijf. Hierbij krijg je toegang tot meer dan 2500 wandelingen in de buurt van je vakantiehuis.

Als lid van Ardennes-étape krijg je tijdens deze activiteit per deelnemende groep een wandelkaart om de streek en de mooie wandelpaden volop te kunnen verkennen. Dit krijg je op vertoon van je reservatienummer of met je Activity Pass (in je bevestigingsmail).

Lijkt deze activiteit iets voor jou? Twijfel dan niet langer en surf naar https://www.baindeforet.be/events om je woudbadervaring te bestellen! Neem na je activiteit een foto en deel hem met ons op onze Instagram pagina door ons te taggen met @ardennes_etape. We kijken ernaar uit om je mooie momenten te delen!

Ardennen
natuur
woudbad