Op het spoor van de sterrenrestaurants in de Ardennen

Ook in de Ardennen schitteren heel wat Michelinsterren aan het culinaire firmament. In dit artikel nemen we je op sleeptocht door de exquise wereld van de sterrengastronomie. Met een bloemlezing van uitgelezen plekjes waar chef-koks hun passie, creativiteit en meesterschap de vrije loop laten. Telkens met uitzonderlijke smaakbelevingen als resultaat. Laat je het water in de mond komen met de lijst hieronder van alle Ardense sterrenrestaurants in 2023.

Wat is een Michelinster?

Een Michelinster is een prestigieuze onderscheiding voor de culinaire uitmuntendheid van een restaurant. Universele criteria zoals kwaliteit van de producten, smaakharmonie, de beheersing van de technieken, de persoonlijkheid van de chef-kok en de consistentie en samenhang van het menu worden nauwkeurig beoordeeld door anonieme recensenten, voormalige professionals uit de restaurant- en hotelbranche.

Copyright : Luc Viatour

2 Michelinsterren:

  • L'Eau Vive (Profondeville): Een gastronomische reis langs subtiele, verfijnde smaken, waar de creativiteit van de chef eenzame toppen bereikt.
  • L'Air du Temps (Éghezée): Een unieke zintuiglijke ervaring, waarbij een combinatie van innovatie en traditie de meest veeleisende fijnproevers verwent.
  • La Table de Maxime (Our): Een culinair paradijs, waar de passie voor uitzonderlijke gerechten van chef-kok Maxime Collard bij elke hap de smaakpapillen streelt.

1 Michelinster:

De Ardennen, befaamd voor hun traditie en gastronomie, herbergen heel wat sterrenrestaurants. Of je nu een fan bent van de traditionele keuken of van hedendaagse creaties… stuk voor stuk staan deze culinaire trekpleisters voor onvergetelijke gastronomische momenten.