Peak Beer: brouwerij en vertrekpunt van wandelingen in de Venen

In het hart van de Hoge Venen, in Waimes, kan men een nieuwe microbrouwerij bezoeken: Peak Beer. Deze brouwerij ligt op het hoogste punt van België en biedt 4 volledig ter plekke gebrouwen bieren aan. Tegelijkertijd is deze brouwerij het vertrekpunt van wandelingen. Daarbovenop komt nog dat je een wandeling kunt starten of afronden in de degustatieruimte voor een gastronomische verpozing. Kwestie van ontspanning en inspanning in evenwicht te houden.

 

Ik heb Thomas Pleyers ontmoet die in de brouwerij van Peak Beer in Waimes werkt. De bierkenner leidt ieder bezoek aan de brouwerij van Peak Beer in goede banen. Maar de brouwerij is ook het vertrekpunt van wandelingen.

 

Dag Thomas, kunt u me iets meer vertellen over Peak Beer?

“ Het gaat hier om een microbrouwerij waar alles van A tot Z van eigen makelij is. De voorgestelde producten, of het nu gaat om bier of schotels, zijn volledig vervaardigd uit streekingrediënten. Bij het ontwerpen van de degustatieruimte hebben we gekozen voor een inrichting die bij het merendeel van de mensen in de smaak valt. Grote ruimtes afgewerkt met hout, een open haard die bijdraagt tot de warme sfeer en een prachtig zicht op de Hoge Venen. Als de mensen ons komen opzoeken, willen we dat ze een authentieke, gezellige en traditionele ervaring beleven.”

Het is niet alleen mogelijk om de producten, met name het ter plekke gebrouwen bier, te proeven, wie meer over het bier te weten wil komen, kan eveneens de productieruimte bezoeken

« Inderdaad, een geleid bezoek van ongeveer een uur geeft de bezoeker een goed idee van hoe het Peak Beer gebrouwen wordt. Vervolgens komt de degustatie. Momenteel bieden we 4 bieren aan. »

Kunt u ze mij voorstellen?

« Natuurlijk ?. Het witbier is een bier met een vleugje citrusvruchtenaroma (mandarijn) en een verfrissende afdronk. De meeste mensen houden ervan en het wordt in alle seizoenen gedronken. Dan is er de tripel, een bier met een robuustere en vollere afdronk met de tonen van witte perzikensmaak. In het bruinbier ervaar je dan weer de gebrande malt en de tonen van koffie en koek. De myrtille tenslotte is het meest gedurfde bier. Het lijkt absoluut niet op de andere bieren. Het wordt vervaardigt op basis van vruchtensap zonder toegevoegde suikers. De afdronk is heel droog.”

Hmm, ik krijg er dorst van. Toch is Peak Beer meer dan enkel een brouwerij. Het maakt deel uit van een totaalconcept waarbij jullie de bezoekers de streek willen laten ontdekken en wandelingen spelen daarbij een grote rol…

« Absoluut! We hebben al 3 wandelingen van 3, 6 en 8 km ontworpen die hier starten. We zijn van plan er nog enkele te ontwikkelen. Het is een uitstekende manier om met behulp van een gratis applicatie en een QR-code de Hoge Venen te leren kennen. De wandeling van 3 km is de gemakkelijkste. Het is de wandeling die we aanraden aan bezoekers met kinderen of als het weer niet meezit, zoals vandaag. Die van 6 km voert je langs het hoogste punt van België, het Signal de Botrange met een prachtig uitzicht op de Waalse Venen. Die van 8 km laat je tenslotte de waterval van de Bayehon ontdekken, een absolute must see in deze streek.”

 

We hebben al 3 wandelingen van 3, 6 en 8 km ontworpen die hier starten.

 

 
bier
brouwerij
Hoge Venen
wandeling