Waarom Black Friday? Ga liever groen! Geef op GREEN FRIDAY de natuur een duwtje in de rug.


Dit jaar zetten wij bij Ardennes-étape Black Friday naar onze hand.

 

Op 25 november sporen talloze acties ons aan tot massale overconsumptie. Wij grijpen daarentegen het concept van Black Friday aan voor een originele actie. Die dag schenken wij onze volledige dagwinst van de reserveringen op ons platform ardennes-etape.be aan Natagora.

 

Het doel van deze Green Friday? Het herstel en het behoud van de biodiversiteit in de Ardennen. Heel concreet: in de tuinen van onze vakantiehuizen. Een uitgelezen kans voor natuurliefhebbers die een verblijf willen boeken in de groene long van België om bij te dragen tot de bescherming van het landschap van de regio waarvan ze binnenkort een weekend of langer komen genieten.

Jennifer Di Prinzio, coördinator van Natagora's Réseau Nature Entreprises: ‘Onze samenwerking met Ardennes-étape biedt ons de kans om de biodiversiteit te bevorderen en vakantiegangers te sensibiliseren voor het behoud van de rijke diversiteit aan plaatselijke fauna en flora.’

 
cta

 

Wat zal deze Green Friday concreet financieren?

 

Het geld dat onze actie op 25 november oplevert, gaat naar de ondersteuning van onze huiseigenaren bij hun deelname aan het biodiversiteitsproject van de Waalse natuurbeschermingsorganisatie Natagora. Het project ondersteunt bedrijven en particulieren die proactief willen bijdragen aan het behoud en herstel van de plaatselijke biodiversiteit in hun tuinen. Goed voor vele extra hectares groen waar de biodiversiteit actief ondersteund wordt. Het is een lang, ambitieus, prijzig maar essentieel initiatief. Een project waar wij bij Ardennes-étape helemaal achter staan.

 

Hoewel wij met onze uitgesproken lokale wortels, een duurzame benadering van het toerisme voorstaan, benadrukt onze CEO Philippe Neumann de wens van ons bedrijf om ons in een meer globale context in te schrijven: ‘De 2.200 woningen in onze catalogus zijn goed voor 220 hectare grond in de Ardennen. De huizen die wij aanbieden zijn groot, comfortabel en vaak voorzien van een zwembad of een wellnessruimte. Het is essentieel dat we deze voetafdruk compenseren. Daarom willen wij een positieve rol spelen en het behoud en herstel van de plaatselijke biodiversiteit in onze regio zoveel mogelijk bevorderen. Het toerisme leeft trouwens van de biodiversiteit. Zonder deze diversiteit zou een vakantie in de Ardennen bijlange niet zo aantrekkelijk zijn.

 

Philippe Neumann, CEO Ardennes-étape
 
cta

 

Samenwerking op lange termijn

 

Naast deze specifieke actie werkt Ardennes-étape al 5 jaar op dagelijkse basis samen met Natagora.

Zo doneren we voor elke nieuwe woning op ons verhuurplatform 200 euro aan Natagora. Alleen al in 2022 zouden we met Ardennes-étape 70.000 euro moeten kunnen inzamelen. Met dat bedrag kan Natagora de aankoop van terreinen en het beheer van verschillende sites financieren.

Naast deze financiële input motiveren wij bij Ardennes-étape elk van onze 60 werknemers om twee dagen per jaar te besteden aan een Natagora-project. Zo worden ook zij echte ambassadeurs van de biodiversiteit, zowel in de professionele als in de privésfeer. ‘Onze verschillende acties vormen een eerste stap naar ‘hersteltoerisme’ in de Ardennen. Overal ter wereld starten beschermers van de biodiversiteit grootschalige projecten op. Met onze acties willen wij deze initiatieven doortrekken tot in onze regio en concrete hulp bieden met de hefbomen waar wij over beschikken,’ besluit Philippe Neumann.