Beschrijving

Amel is een klein plaatsje in de Belgische Oostkantons, een ideale regio voor wandel- en fietstochten. Dit stukje van de Belgische Ardennen – meer specifiek het Eifelgebied – is omringd door indrukwekkende naaldbossen. Op minder dan een uurtje rijden bent u in Malmedy, één van de gezelligste stadjes in de Belgische Ardennen. Naar Bastenaken (Bastogne) bent u vanuit uw vakantiehuisje in Amel ruim een uur onderweg.

Amel

De streek van Amel is genesteld in de Oostkantons, in een gebied rijk aan bossen. De vele perfect bewegwijzerde wandelingen maken het tot een droom voor wandelaars, stappers en mountainbikers. Amel is een gemeente met een sterk uitgesproken landelijk karakter dat het een sympathieke charme geeft. U kunt er wandelen in het groot park van de Eifel.
 
In de omgeving
In het nabijgelegen Sankt-Vith vindt u musea, een zeer mooi kasteel in ruïne en veel maneges, waar u terecht kunt voor een tocht te paard. Loopt u liever langs de etalages en houdt u van stadstoerisme, Verviers , een zeer mooi stadje met een sympathiek stadscentrum is niet ver weg.
 
Copyright foto's - Ardennes-Etape

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Waimes
- op 7km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 8km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 8km afstand
Te voet
Luik - Bütgenbach
- op 9km afstand
Te voet
Luik - Bütgenbach
- op 9km afstand