Top 5 indooractiviteiten voor kinderen in de Ardennen!

Kinderen hebben veel energie en zijn ongelooflijk nieuwsgierig. Maar wat valt er in de Ardennen te beleven als je eens een dagje niet naar buiten kunt? We vertellen je graag alles over vijf geweldige indooractiviteiten voor het hele gezin!

Het regent, het sneeuwt, het waait, het is te warm ... Soms heb je geen andere keuze dan een binnenactiviteit te zoeken voor je kinderen. Met onze tips kom je gelukkig al een heel eind. Aan amusement, ontdekkingen, beweging en inventiviteit geen gebrek!

1. Reis naar de sterren in het Euro Space Center

Kruip in de huid van een astronaut en beleef een sensationele dag in het enige ruimtepretpark van Europa! Stap in spannende simulators (Space Rotor, Freefall Slide, Space Flight Unit, Moonwalk XP ...), bewonder de hemel in het Planetarium, geniet van de adembenemende Space Show, verover de rode planeet in Mars Village ...

Ben je gefascineerd door de wapenfeiten van de Franse astronaut Thomas Pasquet? Dan moet je bij het Euro Space Center in Transinne zijn!

Voordeel met de Activity Pass:

-10 % op de dag van de astronaut
MoonWalk - Simulateur de marche sur la lune à l’Euro Space Center - Transinne

2. Ga voor fun en sensatie bij Adventure Valley Durbuy

Het beroemde avonturenpark van Durbuy vlak bij de kleinste stad ter wereld heeft nog veel meer te bieden dan de bekendste attracties. Je vindt hier ook talloze indooractiviteiten voor het hele gezin: een gloednieuwe binnenspeeltuin, tien bowlingbanen en zeven escape games met elk een ander thema. In de twee ruimtes voor Lasergame & Fast Tag zijn behendigheid en snelheid dan weer je grootste troeven. Klaar om te worden ingemaakt door je kinderen?

Leef je met het hele gezin uit in Adventure Valley Durbuy!

Voordeel met de Activity Pass:

Met de aankoop van de "Adventure pass", ontvangt u een gratis Big Air sprong.
3. L’univers des sens à Houtopia

3. Prikkel al je zintuigen in Houtopia

In het centrum van het charmante dorp Houffalize prikkelt Houtopia de vijf zintuigen van de allerkleinsten. Aan de hand van 80 originele zintuiglijke ervaringenverkennen ze de wereld rondom hen. Van een verfrissende kijk gesproken! Na hun ontdekkingstocht is het tijd voor ontspanning: daarvoor trekken je kids naar de immense outdoorspeeltuin met een glijbaan van 30 meter lang!

Iets nieuws leren én je amuseren? Dat kan bij Houtopia!

Voordeel met de Activity Pass:

-20 % op de toegangsprijs
Houtopia, l'univers des sens - Houffalize
Voir, entendre, goûter, sentir, toucher... tout un monde à explorer !

4. Beleef een ondergronds avontuur in de Grotten van Han

Ontdek de natuurlijke pracht van deze site, die trouwens drie sterren kreeg in de Groene Reisgids van Michelin! Daal 110 meter af en laat je verbluffen door een magisch geluids- en lichtspektakel.

Ben je benieuwd naar hoe de wereld onder onze voeten eruitziet? Eén adres: het Domein van de Grotten van Han!

Voordeel met de Activity Pass:

-30 % op de toegangsprijs
Domaine des Grottes de Han - Han-sur-Lesse

5. Laat je meeslepen door de geschiedenis in het Bastogne War Museum

In het Bastogne War Museum bij het Battle of the Bulge Monument kom je alles te weten over een cruciale fase in de Tweede Wereldoorlog. Wat dit museum zo origineel maakt? Het moderne, meeslepende concept met interactief parcours en 3D-voorstellingen! Vier figuren die getuige waren van de beroemde Slag om de Ardennen, nemen je mee in hun verhaal. Van een levensechte ervaring gesproken!

Wil jij de geschiedenis herbeleven? Dan moet je bij het Bastogne War Museum zijn!

Voordeel met de Activity Pass:

- € 2
Bastogne War Museum
 

Verblijf in het vakantiehuis van je dromen en geniet ten volle van deze sensationele belevenissen!

Heb je nog geen vakantiehuis gekozen? Ontdek ons volledig aanbod van over 2000 vakantiehuizen op ardennes-etape.be.

 
cta

Deel je mooiste foto tijdens je verblijf met ons!

Vergeet ons ook zeker niet te taggen in je prachtige foto’s op Instagram met @ardennes_etape en verschijn in onze spotlight! Wil je je laten inspireren? Ontdek ons Instagram-account voor meer tips, onze Facebook-pagina voor wedstrijden en ons Strava-account voor giveaways!

famille
enfants
Ardenne