La vallée du lac et sa plaine de jeux à Neufchâteau

In de benedenstad van Neufchâteau ligt een gezellig en groot meer waar allerlei activteiten mogelijk zijn: wandelen, vissen, kajak, waterfietsen ... Aan de andere kant vindt u een minigolf, een speeltuin, tennispleinen en een basketbalveld, een barbecue en een cafetarie, sanitair en een parking.  

Speeltuin en sportvelden La Vallée du Lac

Beneden in de stad kunt u aan een fraai en groot meer allerhande activiteiten beoefenen. Als u langs de oever van het meer tot aan de overkant wandelt, kunt u vissen, kajakken of waterfietsen. Aan het vertrekpunt vindt u een minigolf, een speeltuin, tennis- en basketvelden, een barbecue en een cafetaria met sanitaire installaties. U kunt er moeiteloos en gratis parkeren.

Minigolf
U moet het materiaal huren. Volwassenen: 2,50 €, studenten: 1,75 € voor kinderen jonger dan 12, vergezeld van een volwassene. Dit leuke golfterrein is goed onderhouden, maar er zijn maar weinig schaduwplekken. De minigolf gaat ’s middags open.

Tennis
U moet uw eigen materiaal meebrengen; de huurprijs per terrein bedraagt 6 euro (ongeacht of u met z’n tweeën of z’n vieren speelt). U mag niet langer dan twee uur spelen.

Basket
U kunt gebruik maken van het basketbalterrein maar u moet uw eigen bal meebrengen.

Speeltuin
Er zijn voldoende spelmodules en deze zijn in zeer goede staat. De speeltuin werd dankzij de stad en het Waalse Gewest volledig vernieuwd en eind juni 2005 feestelijk geopend. U moet wel zelf een oogje in het zeil houden.

Cafetaria
U kunt er koude en warme dranken en kleine hapjes krijgen: chips, chocolade, ... Snacks zijn er niet. Op het terras staan parasols. In het houten cafetaria geldt een rookverbod. Er is een toilet en een wasbak.

Voetbal
U kunt gebruik maken van het voetbalterrein, maar u moet uw eigen bal meebrengen.

Barbecue
Er zijn verschillende roosters. Dat betekent dat verschillende gezinnen tegelijkertijd hun vlees kunnen bakken. Niet ver van de barbecue staan drie tafels met aan elke zijde een bank.

Wandeling
Rondom het meer loopt een weg, die u onder andere brengt naar de plaats waar u kunt kajakken, waterfietsen en vissen. Het is een gezellige wandeling, maar als u het parcours helemaal wilt afleggen, hebt u wel wat tijd nodig.

 

Copyright foto's: Plaine de jeux de la vallée du lac