Langlaufcursus in de Ardennen

Beleef de magie van een winterlandschap op de langlauflatten! Langlauf is voor zowel de recreatieve als de fanatieke sporter een complete sport. Langlaufen wordt op alle niveaus beoefend. Kom deze sport onder familie of vrienden uitproberen in de Ardennen.

 

De magie van het winterlandschap

Beleef de magie van een winterlandschap op de langlauflatten! Langlauf is voor zowel de recreatieve als de fanatieke sporter een complete sport. Langlaufen wordt op alle niveaus beoefend. Er bestaan twee langlauftechnieken: klassieke en vrije stijl (=skating of schaatsstijl). Het gebruikte materiaal (latten, schoenen en stokken) verschilt in functie van de stijl.

Technische sport

Deze sport is technischer dan het lijkt en daarom zijn lessen geen overbodige luxe. De lessen worden per uur aangeboden, maar een minimum van twee uur is aangeraden. Na een korte opwarming volgt een initiatie in de basistechnieken (o.m. remtechnieken, bochten nemen, klimmen). De resterende tijd wordt aan een begeleide tocht besteed.

Wat heb je nodig?

Warme en sportieve kledij, maar geen skibroeken of –jassen (eerder een jogging en thermisch ondergoed), handschoenen en de juiste langlauflatten. Opgelet: In vrijwel alle langlaufcentra worden klassieke ski’s verhuurd. Wil je skatingski’s huren, neem dan contact op.

Wie is An Van Rie?

Als voormalig wielrenster (van 2005 tot 2008) en drievoudig Belgisch kampioene tijdrijden bij de elite dames (2006, 2007,2008) ving ze in november 2008 aan met langlaufen.

Haar palmares:

  • Meervoudig Belgisch kampioen vrije en klassieke stijl, korte en lange afstand (2009, 2010, 1012, 2013,2014)
  • Tal van ereplaatsen in het buitenland in de categorieën F35 en F40
  • Jaarlijkse stages in Davos (Zwitserland) en Tannheim (Oostenrijk)

Cursuslocatie

Baraque Michel, Botrange, Herzebösch (Elsenborn), Mont Rigi, Sourbrodt, Weywertz, Worriken (Bütgenbach).

Wil je toch op een andere plaats leren langlaufen, neem dan contact op.

Prijs?

40€/uur voor 1 tot 8 personen. Enkel op afspraak

 

Copyright foto’s: An Van Rie