U had zonet een gesprek met uw beste vriendin. De kalender van haar gite voor 14 personen staat bijna helemaal vol. Om even te vergelijken, uw mooie cottage voor 4 personen is volzet voor de twee volgende maanden, maar heeft maar 4 boekingen op lange termijn! Reden tot paniek? Neen! Elke vakantiewoning heeft haar eigen boekingsritme.
Ontdek de grote tendensen die het leven van uw kalender bepalen.

Inleidende opmerkingen:
We delen met u de algemene tendensen. Het is heel normaal dat u verschillen vaststelt met betrekking tot uw gite in vergelijking met deze algemeenheden. Als u vragen heeft over uw bezettingsgraad, aarzel dan niet
contact met ons op te nemen.

BOEKINGEN IN DE LOOP VAN HET JAAR

In januari boeken vakantiegangers niet hetzelfde als in juni. De boekingen in september lijken niet op die van december. Elke maand heeft zijn voorkeursperiodes.

In januari en februari boeken toeristen van alles! Zelfs nieuwjaar voor het jaar erop. Het is vast en zeker een essentiële periode voor het succes van het toeristisch jaar. U zou de meeste boekingen moeten registreren in januari … behalve als uw kalender al overvol staat.

Schoolvakanties zijn de eerste verblijven die worden geboekt. Denk ook aan de vakanties in de buurlanden: Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Nederland. Hun schoolvakanties hebben ook veel invloed op uw agenda.

Locations au printemps
Les locations de vacances en été
Réservations de vaances en automne
Les vacanciers en Ardenne en hiver

Tijdens het eerste kwartaal van het nieuwe jaar ligt de focus van de vakantiegangers op carnaval, Pasen, de “meivakantie” voor de Nederlanders, de weekends van 1 mei, Hemelvaart en Pinksteren. In Wallonië zijn het de 4 weken tussen 15 juli en 15 augustus die het snelste geboekt worden. De eerste en laatste weken van de zomer zijn minder gewild zoals in veel toeristische streken in Europa.

 

DE MEEST GEZOCHTE VERBLIJVEN

Sommige verblijven worden zo vaak gezocht dat de vakantiegangers meteen boeken voor het jaar erop. Dat is uiteraard het geval voor Nieuwjaar, Kerstmis, Hemelvaart, Pinksteren … We zijn elk jaar snel volgeboekt!

 

une belle image de... vacanciers

HERFSTWEEKENDS EN EINDEJAARSPERIODE

Hoe dichter we bij de maand juli komen, hoe meer aandacht voor de herfst. Vanaf 15 augustus merken we een toename in de interesse voor onze Ardennen. Men moet toegeven dat de kleuren van onze bossen in de herfst gewoon prachtig zijn! De toeristen hebben goede smaak!
In de maand september krijgen we dan weer een grotere interesse voor Nieuwjaar. Kerstmis daarentegen wordt vaak geboekt vanaf midden november.

 

MENTALE REMMING DOORDAT HET JAAR OP ZIJN EINDE LOOPT

In verhouding zien we dat we van september tot december veel minder boekingen op lange termijn binnenkrijgen. Het is alsof wij mensen moeite hebben om verder te kijken dan 31 december! Natuurlijk zijn er altijd mensen die wel de sprong wagen. Maar de meerderheid van de vakantiegangers is bezig met het boeken van de laatste nog vrije verblijven van dit jaar. De maand november krijgt jaar na jaar meer succes!
De Ardennen hebben natuurlijk een uniek statuut in Europa. We hebben geen zee. We hebben geen bergen. En we hebben een toeristisch seizoen van bijna 11 maanden met een groei na Wapenstilstand en Kerstmis en van na Nieuwjaar tot carnaval. Sommige vakantiewoningen kennen zelfs geen rustmoment. En als het sneeuwt? Dan is er zelfs succes verzekerd in het laagseizoen. Dat is ongelofelijk!

Helpt deze informatie om nog beter de levenscyclus van uw vakantiewoning te begrijpen? Merkt u dezelfde tendensen in de boekingen van uw vakantiehuis?
Wilt u preciezere informatie over de capaciteit en het type uitrusting van uw accommodatie, neem dan contact met ons op!

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)