In dit artikel maakt u kennis met Guillaume Vanderfelt, eigenaar van een gite in de streek van Beauraing. Hij vertelt u hoe hij zijn tweede verblijf heeft omgebouwd tot gite die wordt gesmaakt bij de vakantiegangers en waarom hij voor Ardennes-Etape heeft gekozen. Let’s go!

Alles begint in een prachtige dorpswoning. Een karaktervol huis waar de familie van Guillaume al jaren de weekends en vakanties komt doorbrengen. Nu de kinderen groot zijn, heeft Guillaume beslist om een nieuw leven te geven aan deze fantastische woning en ze om te bouwen tot een familiegite voor 15 personen. Enkele aanpassingen later opent Guillaume de deuren van zijn vakantiewoning. Dat was in 2016. Heel snel wendde hij zich tot Ardennes-Etape voor wat hulp bij deze nieuwe bezigheid. Guillaume legt in deze video uit waarom hij voor Ardennes-Etape heeft gekozen …

 

ZICH ONDERSCHEIDEN EN DE VAKANTIEGANGERS VERRASSEN

Heel veel eigenaars willen zich onderscheiden van andere gites met dezelfde capaciteit. Guillaume gebruikt veel creativiteit om te kunnen opvallen. Met veel enthousiasme toont hij ons voorzieningen die we nog maar zelden hebben gezien. Als u de berichten in het gastenboek leest dat in de inkomhal ligt, dan begrijpt u meteen dat deze eigenaar, die nog maar nauwelijks een jaar bezig is als we hem ontmoeten, perfect weet te voldoen aan de verwachtingen van zijn klanten. Hij inspireerde zich bijvoorbeeld op een plek waar zijn eigen kinderen dol op waren toen de gite nog hun tweede woonst was … Verscholen achteraan in de tuin staat een klein hutje dat een miniwinkeltje is. Een verrassende plek waar de kinderen erg van houden! Alles is aanwezig opdat de kinderen zich urenlang zouden amuseren. Wat verder staat een hut op palen van waaruit u een prachtig zicht hebt op de tuin. We kunnen ons goed voorstellen hoe de vakantiegangers in het hangende huisje klimmen en daar even vertoeven. En dan hebben we het nog niet gehad over het overdekt terras eronder. Een rustige en vredige plek voor een gezellig moment onder vrienden of met familie.

Ook bij slecht weer heeft het huis heel wat te bieden. Maar dat niet alleen … Guillaume wil de vakantiegangers niet alleen verrassen met enkele speciale voorzieningen. Een geslaagd verblijf begint volgens hem aan de voordeur met een warm onthaal! Elke groep vakantiegangers krijgt een klein geschenkje zodat hun verblijf kan beginnen in de beste omstandigheden. Een fles wijn en enkele basisproducten worden hen aangeboden. Veel vakantiegangers vergeten in alle haast om de Ardennen te ontdekken bepaalde onmisbare zaken.

Alleen maar goede ideeën om zich te onderscheiden!

Speelruimte in de gite, Beauraing, 15 personen, www.ardennes-etape.com 

 

Excellent verblijf op een paradijselijke plek: goed uitgeruste, ruime, mooie woning. De tuin is prachtig, vol bloemen, ruim en nodigt uit voor een rustmomentje. Het is een rustige plek. De kinderen hadden de tijd van hun leven met de kickertafel en vooral … Het kleine winkeltje!

Catherine, augustus 2017, 10/10

ZIJN GITE, DAT KLEINE BEDRIJFJE

Een gite uitbaten gaat niet vanzelf! Guillaume laat zich bijstaan door een tuinman en een poetsvrouw zodat de vakantiewoning altijd kraaknet is. “We hebben besloten om deze activiteit uit te voeren zoals een bedrijfje. Van in het begin hielden we een heel strikte boekhouding bij van onze opbrengsten en uitgaven. Daardoor konden we na een jaar zien dat we de kosten te laag hadden ingeschat. Dat hebben we kunnen rechtzetten voor de toekomst! Ardennes-Etape heeft ons geholpen”, legt Guillaume uit. Enkele uren tuinonderhoud hier, enkele extra uren onderhoud daar en de factuur kan gemakkelijk oplopen! Guillaume let heel goed op de kosten die verband houden met de uitbating van zijn vakantiewoning. Dat is cruciaal opdat de activiteit duurzaam zou blijven. Ontdek heel binnenkort een volgend artikel over dit onderwerp!

Zin om andere “eigenaars in beeld” te lezen? Maak kennis met Jérôme en Amandine in Bastogne of Sandrine en Olivier in Jalhay. Hier is de link.

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)