Steeds meer van jullie geven ons tips en trucs die jullie in de loop der tijd ontdekken in de praktijk. In dit artikel hebben we jullie tips verzameld om jullie jacuzzi optimaal en eenvoudig te onderhouden.

 

Bloquez le tableau de réglages pour les vacanciers

1. DE INSTELLINGEN BLOKKEREN

Enkele onder jullie hebben onze deze tip meegegeven: Het bedieningspaneel blokkeren zodat de vakantiegangers geen belangrijke dingen kunnen veranderen. Door de temperatuur bijvoorbeeld te blokkeren kan men de kleur van de lampjes en het type straal nog altijd kiezen, maar de warmte kan niet meer worden verhoogd. De meeste bedieningspanelen kunnen zo worden vergrendeld. U vindt het stappenplan in de gebruikshandleiding van uw jacuzzi.

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar) 

2. DE “SOKKEN”-FILTER

Benoît, eigenaar bij Ardennes-Etape, sprak ons over “sokken”-filters. Hun vorm lijkt namelijk heel erg op onze goede oude witte sokken, niet echt esthetisch. Voor hij die gebruikte, merkte Benoît vaak dat het water van zijn jacuzzi erg vuil was. “De filter die in de jacuzzi zat, was niet voldoende voor een intensief gebruik gedurende een heel weekend”, legt hij uit. Maar toen ontdekte hij deze wasbare filtertjes die op het mandje van de skimmer kunnen geplaatst worden. Ze fungeren als voorfilter en ontlasten zo de filter van de jacuzzi. “Ik leg uit aan de vakantiegangers dat ze die om de twee uur moeten vervangen en voor ze gaan slapen. Over het algemeen doen ze dat, want ze zien de filter zwart worden.” Als de vakantiegangers dat niet doen, dan merken ze snel een onaangename geur en zien ze dat de kwaliteit van het water achteruitgaat. “Sinds ik dit systeem gebruik, ondervind ik geen enkel probleem meer. Ik krijg mijn jacuzzi terug in goede staat en het onderhoud is gemakkelijker geworden”, besluit Benoît.

Benoît koopt het merk Net’skim aan €8,1 voor 12 filters.

le filtre chaussette facilite l'entretien du jacuzzi
contrôler la qualité de l'eau du jacuzzi est important

3. DE KWALITEIT VAN HET WATER CONTROLEREN

Warm water bevordert de ontwikkeling van kiemen en bacteriën. Het water met chloor of broom ontsmetten, is vaak onontbeerlijk net zoals de controle van het chemisch evenwicht van het water. Een pH (potentiaal hydrogenium) dat te hoog of te laag is kan namelijk geur of irritatie veroorzaken. Velen van jullie gebruiken kleine teststrookjes, goedkoop en efficiënt. Ze tonen snel de kwaliteit van het water aan. Het is dus heel eenvoudig om dat evenwicht recht te zetten.

4. DE VAKANTIEGANGERS ONTHALEN

Wat uw onderhoudsritueel ook is, de vakantiegangers ervan bewustmaken tijdens het onthaal blijft de beste manier om ergernissen te voorkomen. Een vakantieganger die begrijpt dat het belang heeft de aanwijzingen te volgen, is een vakantieganger die respect zal tonen voor uw materiaal. Niemand wil baden in groen water dat stinkt. Hun uitleggen hoe ze dat kunnen voorkomen is de beste raad die we u kunnen geven!

sensibiliser les vacanciers au respect de l'entretien du jacuzzi est important