Familie-actrice Margot Hallemans ontsnapt graag eens uit haar drukke leven. Ze vind dan niets leuker dan samen met vrienden of familie eventjes tijd te nemen voor elkaar. En als ze tegelijkertijd ook kan genieten van de prachtige natuur, dan is dat mooi meegenomen. Lees snel het verhaal van haar laatste vriendenweekend in de Ardennen!

Beschrijf je Ardennes-Etape verblijf in 3 woorden

Natuur – vrienden – gezellig samen

Waardoor was je het meest verrast tijdens je #ArdennesExperience? Wat was het meest indrukwekkende moment?

Er zijn twee dingen, waartussen ik echt niet kan kiezen. Het eerste was het huis van Ardennes-Etape. We hadden natuurlijk de foto’s op voorhand al gezien, maar toen we aankwamen waren we echt ‘flabbergasted’. Met onze vriendengroep proberen we twee keer per jaar een weekendje Ardennen te plannen, dus we hebben al heel wat huisjes gezien. Maar dit huis was echt prachtig! Het was niet alleen heel groot en mooi ingericht, elke kamer had bovendien een eigen badkamer. De hottub in de tuin was natuurlijk een fantastische extra.

Ten tweede was er onze uitstap met de e-scoot: heel grappig en leuk. We wisten allemaal niet goed wat we ervan moesten verwachten en waren heel benieuwd. Maar iedereen was verrast in de meest positieve zin. Het is een heel avontuurlijke activiteit en een leuk alternatief voor een gewone boswandeling. Tijdens de tocht werden we begeleid door twee gidsen, die ons geweldig goed geholpen hebben. Ze legden altijd goed uit hoe de route verder ging en hoe avontuurlijk of moeilijk die zou zijn. Wanneer er echt een heftiger stuk aankwam, hadden we altijd de optie om op te splitsen: zij die het avontuur aandurfden en zij die het liever iets veiliger speelden. Je voelde ook dat ze zich tijdens de route constant aanpasten aan het niveau van ons als groep. Zeker en vast een aanrader dus!

Indien je je beste vriend(in) zou moeten overtuigen om naar de Ardennen te komen, wat is dan je ultieme argument?

Het is de ideale gelegenheid om te vluchten van het drukke alledaagse leven. Even tijd nemen voor jezelf en genieten van qualitytime met vrienden. Want ik merk dat dat vaak het eerste is wat je schrapt in je agenda als het druk wordt: de ontspanningsmomenten. Dus soms is het goed om een weekendje vast te leggen, dan kan je er niet meer onder uit. Gewoon alle zorgen thuis laten en je volledig overgeven aan de ontspanning en de natuur!

Was dit je eerste ervaring in een vakantiehuis? Wat is het belangrijkste voordeel ten opzichte van andere accommodatietypes?

Nee. Wat me hier direct opviel was de warme ontvangst. We kregen een hele rondleiding van het huisje toen we aankwamen en wat ook heel fijn was: de eigenares sprak Nederlands. Wij spreken ook wel een mondje Frans als het moet, maar je voelde dat ze echt haar best deed voor ons. Dat wordt enorm geapprecieerd en geeft je direct een ‘welkom’-gevoel.

Daarnaast waren er nog enkele topaspecten aan het huis: de mooi afgewerkte kamers, de grote tuin en of course de hottub. Daar hebben we enorm van kunnen genieten! Ook de barbecue was superleuk. Heerlijk om ’s avonds rond het smeulende vuur van onze marshmellows te genieten.

Dankzij de speeltuin en de trampoline in de tuin, is het huis ook echt een aanrader als je met kinderen komt.

Maak de zin af : « Naar de Ardennen gaan is voor mij…

de ideale gelegenheid om te ontsnappen aan het drukke leven van alledag en je helemaal en volledig te kunnen overgeven aan het goede van de natuur terwijl je gezellig samen bent met vrienden. Zoals je kan zien in mijn scrapbook, heb ik dat dan ook volledig gedaan!