We proefden het escapegame van Cyril Chocolat!

Ben je helemaal gek op chocolade? Wij ook! Daarom trokken we naar Samrée, in de buurt van La Roche-en-Ardenne, om de familie Lemaire een bezoekje te brengen: Yves, Anita en hun kinderen Nathalie en Alexandre. Samen runnen ze een traditioneel chocoladeatelier die al 30 jaar bestaat.

l’ancien atelier du maître chocolatier
l’ancien atelier du maître chocolatier

Enthousiast stappen we de vestiging van Cyril Chocolat binnen om als een van de allereersten de gloednieuwe ervaring uit te testen die ze bedachten: een escapegame!

Met een kamerbrede glimlach verwelkomt Anita ons en legt ons een en ander uit. Terwijl ze even door iets anders afgeleid wordt, wil haar man ons enkele tips in de oren fluisteren. Maar: sjjjt, Yves! Wij willen het allemaal zelf uitzoeken.

We stappen de eerste kamer binnen met ons chocoladedoosje, de rode draad door het hele spel.

Er wacht ons meteen een aangename verrassing. De sfeer is tegelijk chique, mysterieus en heel ordentelijk. We bevinden ons blijkbaar in het voormalige atelier van de meester-chocolademaker. We openen alvast onze doosjes om onze eerste opdracht te vernemen...

Het is de start van een meeslepend spel, dat het midden houdt tussen een museum en een escapegame. Van kamer naar kamer reizen we niet alleen door de tijd, maar ook doorheen verschillende werelddelen. We leren van alles over het maken van chocolade, de evoluties door de jaren heen, het maken van ganaches, pralines, truffels... en gaan voor het mascottefiguurtje Cyril op zoek naar 13 doodshoofden in chocolade.

De eerste raadsels die we moeten oplossen, zijn gemakkelijk. Maar geleidelijk aan worden ze steeds ingewikkelder. Maar dat weerhoudt er ons natuurlijk niet van om al onze chocolaatjes op te eten. Puur genieten!

A la découverte des 13 crânes en chocolat
op zoek naar 13 doodshoofden in chocolade.

Bij het verlaten van de laatste kamer vinden we het jammer dat we het laatste raadsel zelf niet wisten op te lossen. Maar wat een originele ervaring hebben we achter de rug: uniek in België!

We kunnen er niet aan weerstaan om ons bezoek af te sluiten met een warme chocolade van het huis: overheerlijk!

Ben je ook een fijnproever? Ga dan je smaakpapillen binnenkort zeker eens verwennen bij Cyril Chocolat in La Roche-en-Ardenne!

cta

Verblijf je als Ardennes-étape klant binnenkort in La Roche-en-Ardenne? Beleef deze unieke ervaring en krijg 10% korting op vertoon van je Activity Pass. Deel je foto's met ons op onze Facebook en Instagram pagina’s. Benieuwd wat jij van ervan vond!