In België heeft 22,7% van de gezinnen minstens 1 hond. Ook 19% van de Nederlandse families en 27% van de Fransen hebben thuis een hond. Ons huisdier wordt door de meesten onder ons gezien als een echt gezinslid. Het is dus normaal dat we onze hond willen meenemen op vakantie. Toch vinden vakantiegangers het vaak moeilijk om op vakantie te gaan met hun vierpotige vriend.

DE REDEN?

Een accommodatie vinden waar honden toegelaten zijn met duidelijke aanwijzingen en een aangepaste uitrusting. Honden toelaten in uw vakantiewoning, zou dat een positieve impact hebben op de bezettingsgraad? Een huisdier toelaten in uw vakantiewoning is niet hét criterium dat invloed zal hebben op de bezettingsgraad van uw vakantiehuis in de Ardennen. Over het algemeen kennen vakantiewoningen “honden toegelaten” hetzelfde succes als vakantiehuizen waar huisdieren niet welkom zijn. Maar er zijn wel interessante nuances.

MEER EN MEER BOEKINGEN VOOR VAKANTIEGANGERS MET EEN HOND

Sinds 2012 is het aantal boekingen met een hond traag maar zeker gestegen van 14,99% tot 16,18%. Het hoogtepunt van het aantal honden dat meegaat op vakantie (1 verblijf op 5) valt met Kerstmis en Nieuwjaar, de uitgelezen familievakanties.

 

DE ARDENNEN, EEN DOG-FRIENDLY BESTEMMING

Het aantal vakanties met de hond in de Ardennen ligt rond het Europese gemiddelde in vergelijking met andere vakantiebestemmingen. Novasol dat vakantiewoningen aanbiedt in heel Europa deelt met ons deze informatie: 19,66% van de Belgen gaat op vakantie in eigen land met de hond. De Nederlanders komen in 22,76% van de gevallen bij ons met hun vierpotige vriend. Bijna 1 op de 5 Engelsen, Duitsers en Fransen komt naar België met zijn huisdier. Een op de twee Italianen komt met zijn hond! Andere Europese vakantiegangers daarentegen laten hun dier liever thuis in bijna 100% van de gevallen.

Bestemmingen die bereikbaar zijn met de auto zijn vaak de eerste keuze van eigenaars van een hond. In dit vervoermiddel voelt het dier zich op zijn gemak maar het heeft ook invloed op de afstand die kan worden afgelegd.
Troef van de Ardennen? Veel ruimte waar de hond zich kan uitleven. En niet te vergeten, de meeste vakantiehuizen van Ardennes-Etape hebben een tuin waar de dieren zich in alle veiligheid kunnen amuseren.

 

VAKANTIE MET DE HOND MEER OVERNACHTINGEN

Vakantiegangers die reizen met hun hond hebben de neiging om langere verblijven te boeken. Hoe langer het verblijf, hoe meer boekingen met een hond. Het verschil is 9,3%, zijnde gemiddeld 9 dagen meer op een jaar. Bij vakantiewoningen voor 1 tot 6 personen stijgt het verschil tot 19,15%!

%

Langere verblijven

BOEKINGEN MET EN ZONDER HOND

Door honden toe te laten in uw vakantiehuis krijgt u dus meer … boekingen met hond. En ook meer boekingen zonder hond. Momenteel registreren we een verhouding van 3 boekingen met hond voor 7 boekingen zonder hond in onze vakantiewoningen die dieren toelaten. U trekt dus een meer divers cliënteel aan. Hoe meer honden u toelaat (van 2 tot 4) hoe meer vakantiegangers met een hond u zult krijgen, met dezelfde bezettingsgraad.

Voyager en voiture avec son chien
les vacanciers aiment prendre leur chien en vacances

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar) 

MEER SCHADE?

Integendeel, eigenaars van een hond letten er erg op dat ze de kwaliteit van uw gite respecteren. Op de site van Ardennes-Etape hebben we ongeveer 50% vakantiewoningen die honden toelaten en 50% vakantiewoningen waar honden niet toegelaten zijn. Dat is een perfecte basis om de situatie te analyseren. We merken geen noemenswaardige verschillen in het aantal klachten tussen de huizen “honden toegelaten” en de andere huizen. In werkelijkheid zijn er zelfs wat minder klachten en in geval van schade ligt het respectievelijke bedrag drie keer lager! Twijfelt u nog steeds? Denkt u dat grote honden meer schade aanrichten dan kleine? Of net het omgekeerde? Nog een overtuiging die u kunt laten varen: er is geen enkel verschil. Het gewicht en de grote van de hond zijn geen bepalende criteria voor de schade in een vakantiewoning.

 

EEN VAKANTIEHUIS, DE IDEALE KEUZE

Volgens het Verkeersbureau (Nederland) verkiezen eigenaars van een hond te verblijven in een vakantiewoning of op een appartement, ver boven de andere accommodatietypes. Eigenaars van een hond willen een tuin die 100% is afgesloten en veel ruimte voor hun maatje om rond te huppelen.

les Ardennes conviennent bien aux chiens

HONDEN TOEGELATEN IN UW VAKANTIEHUIS?

Als u van dieren houdt of zelf een hond heeft, stel uw vakantiehuis dan open voor onze vierpotige vrienden. Uw vakantiewoning zal zichtbaar worden voor een groter publiek. Het aantal nachten zal licht stijgen terwijl de kwaliteit van uw huis perfect blijft. Voor meer informatie, neem contact op met onze eigenaarsadviseurs via eigenaars@ardennes-etape.com of laat een commentaar achter, wij antwoorden zo snel mogelijk.