Heeft u zich al eens afgevraagd wat de interesses van uw vakantiegangers zijn tijdens hun verblijf? Willen ze genieten van de vakantiewoning of op ontdekking gaan in de streek? Ardennes-Etape heeft voor u een grote enquête georganiseerd over de behoeften van de vakantiegangers op vlak van toerisme. Want weten wie uw vakantiegangers zijn, is goed, maar hun wensen en verwachtingen kennen, is nog beter! Om te kunnen antwoorden op die vraag heeft Ardennes-Etape een peiling gedaan bij Frans- en Nederlandstalige individuen om hun voorkeuren wat betreft toerisme te kennen. We hebben ook de tevredenheidsenquêtes van uw vakantiegangers geanalyseerd over hun verblijf bij Ardennes-Etape.

 

OVER HET ALGEMEEN

Franstalige vakantiegangers hebben de neiging om meerdere keren per jaar naar de Ardennen te komen terwijl de Nederlandstaligen eerder een enkele keer per jaar komen.

75% des vacanciers aiment participer à des activités payantes lors de leur séjour

Bovendien neemt de meerderheid van de vakantiegangers graag deel aan activiteiten tijdens hun verblijf: 75% van de ondervraagden waardeert betalende activiteiten (kajak, dierenparken, grotten …), 15% doet liever gratis activiteiten (wandelingen, stadsbezoeken …) en 10% wil genieten van hun accommodatie om tot rust te komen.

DE FAVORIETE ACTIVITEITEN

De Ardennen bieden heel wat animatie en excursies aan, we hebben dus aan de vakantiegangers gevraagd welk type activiteit ze verkiezen tijdens hun verblijf in de Ardennen. Door de antwoorden te analyseren hebben we vastgesteld dat de excursies afhangen van de leeftijd van het individu:

  • Jongeren van 18-24 jaar verkiezen sportieve en avontuurlijke activiteiten zoals kajak, touwenparcours, fietsen enz.
  • De leeftijdscategorie 25-35 heeft veel interesse voor dierenparken en ook sportieve en avontuurlijke activiteiten.
  • Mensen tussen 35 en 45 jaar bezoeken ook graag dierenparken, maar ze genieten ook van avontuurlijke en gastronomische activiteiten zoals bijvoorbeeld een chocoladefabriek bezoeken.
  • De 45-jarigen en + zijn meer geneigd om gastronomische activiteiten te doen, grotten te bezoeken of naar dierenparken te gaan.
Les activités préférées des vacanciers diffèrent en fonction de leur âge

EEN HEEL BIJZONDERE INTERESSE VOOR … DE NATUUR

Iedereen weet het, de Ardennen zijn de ideale bestemming om te herbronnen en zichzelf terug te vinden in het midden van de natuur. Het is dus niet verbazingwekkend dat veel vakantiegangers naar de streek komen om tochten te maken (te voet of met de fiets) om een speciaal contact te hebben met de natuur. Terwijl we de resultaten van onze enquête bekeken, merkten we op dat een groot aantal huurders graag beter geïnformeerd wordt over de wandelingen die ze kunnen maken in de buurt van de vakantiewoning. Dat hebben we goed gehoord!

 

INFORMATIEBRONNEN

We dachten dat het ook interessant kon zijn voor u om te weten op welke manier uw klanten op zoek gaan naar informatie:

We stelden vast dat van de ondervraagden die info zoeken in toeristische gidsen velen de Gids Ardennes-Pass gebruiken. Dankzij die gids krijgen ze veel info over de streek en kunnen ze genieten van korting op verschillende toeristische attracties.

La moitié des vacanciers se renseignent sur les activités via google

50% zoekt via Google, 25% kiest voor toeristische gidsen (GAP inbegrepen), 15% gaat naar een toeristische dienst, 10% vertrouwt op mond-tot-mondreclame.

 

 

 

 

 

 

ENKELE TIPS

Om te eindigen zouden we graag nog enkele tips meegeven om de kwaliteit van het verblijf van uw gasten te verbeteren.

  • Wees beschikbaar: Uw klanten vinden het geweldig om informatie en tips van u te krijgen. Ze beschouwen u eigenlijk als referentiepersoon om hun alle leuke dingen in de buurt van de vakantiewoning te tonen. Is er een marktje op zondag op 2 minuutjes met de auto? Wordt er binnenkort een speciaal evenement georganiseerd in de dichtstbijzijnde stad? Aarzel niet om hun dat te vertellen of verzamel alle informatie in een map die u ter beschikking stelt van de huurder, dat zal hij leuk vinden.
  • Geef info over de wandelingen: U heeft het begrepen, in de Ardennen gaan vakantiegangers graag wandelen in de vrije natuur. Als u wandelkaarten heeft, stel ze dan ter beschikking van de bezoekers.
  • Toon de Gids Ardennes-Pass: 75% van de vakantiegangers gaven toe dat ze nog nooit een Gids Ardennes-Pass hadden gezien in hun vakantiehuis van Ardennes-Etape. Deze werd speciaal voor hen ontworpen, want hij geeft heel veel info over de Ardennen en bevat een kortingskaart. Het zou dus jammer zijn als uw huurders hier niet van konden profiteren. Een klein extraatje van Ardennes-Etape voor de huurders. Om hierover meer te weten te komen, lees ons artikel over de Gids Ardennes-Pass.

 

Les vacanciers sont friands de nature et de balades

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)