Adres :
Lac de Nisramont, 6660 Houffalize, Belgique
fr
nl
en
Duur : 3 uur
Beschrijving

Wil je echt eens iets unieks meemaken in de Belgische Ardennen? Wat denk je dan van een partijtje hengelen vanuit een drijvende zetel, midden in een dromerige omgeving? Als dat niet origineel is! Klaar? Inschepen maar!

Stel je eens voor: een prachtig meer met op de oevers een al even verbluffend schermbos. Denk je dat je dat alleen in Canada kunt vinden? Dan heb je het mis, want ook het meer van Nisramont in de buurt van La Roche-en-Ardenne is een prachtdecor. Bovendien wordt er een leuke en leerrijke activiteit georganiseerd: vissen. Maar niet zomaar vissen! Je nestelt je namelijk in een float tube, een soort van drijvende zetel vanwaaruit je kunt hengelen. Even met de handen peddelen en je bevindt je zó in het midden van het meer, waar je meteen je hengel kunt uitwerpen! Want waarom zou je op de oever blijven staan als je ook midden in het meer kunt drijven? 

Geniet van een onbetaalbaar uitzicht

Zodra je in het meer ligt, kun je meteen overgaan tot de orde van de dag: vissen op zoetwaterroofvissen zoals de snoek, de baars of de zander. Maar wees gerust, je hoeft ze niet in je eentje op te sporen! Een visgids van RIVEO, hét expertisecentrum voor rivieren en visserij, leert je verschillende technieken aan. Je komt alles, maar dan ook echt alles te weten over spinners en hengels (en we laten je graag zelf op ontdekkingstocht gaan)! Als rasechte visser draag je uiteraard de typische lieslaarzen. RIVEO stelt bovendien al het nodige materiaal ter beschikking. Zie je het al voor je? Jij die met een float tube op het meer dobbert, met zicht op de prachtige natuur, bruisend van opwinding (en trots!) omdat je een vis hebt gevangen ... Ook als je nog geen ervaring hebt, is dit de ideale gelegenheid om de hengelsport eens uit te proberen. Want dankzij RIVEO beschik je meteen over een visvergunning van het Waalse Gewest.

Na deze drie uur durende activiteit wacht je nog een extraatje: als klant van Ardennes-étape krijg je een lokaal biertje en/of een glas appelsap aangeboden! Als dat niet leuk is ...

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Als klant van Ardennes-étape krijg je een lokaal biertje en/of een glas appelsap aangeboden! Als dat niet leuk is ...

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Uurrooster: van 9.30 tot 12.30 u. (van oktober tot december)
  • Reserveren verplicht, minimaal vijf dagen voor de activiteit
  • Min./max. aantal deelnemers voor de activiteit: minimaal één persoon en maximaal drie personen
  • Praktische informatie: vanaf 14 jaar
  • Parking bij de stuwdam van Nisramont  
  • PBM: niet toegankelijk
Tarieven

Forfait van 230 euro voor één tot maximaal drie personen 

Contact en reserveren
Kantooruren

Uurrooster: van 9.30 tot 12.30 u. (deze activiteit wordt georganiseerd van oktober tot december)


E-mail

Adres van de activiteit
Lac de Nisramont, 6660 Houffalize, Belgique

De omgeving ontdekken

Onze favoriet
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 2km afstand