Adres :
Rue de Liège 6, 6660 Houffalize, Belgique
Beschrijving

Liefhebbers van de weidse natuur, dit is jullie paradijs! Houffalize is de perfecte plek om te ontspannen én om tal van sportieve activiteiten te beleven. Klaar om eropuit te trekken in eigen land?

In de Ourthevallei ligt Houffalize, een stad die bekendstaat om haar prachtige panorama's, pittoreske straatjes en weelderige flora en fauna. Met haar 370 kilometer aan bebakende wandelpaden en 165 kilometer aan mountainbikeparcours is de stad een geweldig speel- en wandelterrein voor wie graag de omgeving wil verkennen. Te voet of met de fiets? Jij kiest! En als je er iets verder opuit wilt trekken, ben je al snel in Achouffe (met de bekende brouwerij!), La Roche-en-Ardenne of Bastenaken, waar voor toeristen heel wat te beleven valt. Nog een prachtige plek in de buurt die zeker het vermelden waard is, zijn de stuwdam en het meer van Nisramont.

Plezier voor iedereen

Hou je van sport en adrenaline? Dan heb je keuze aan activiteiten te over, zoals kajakken, rappellen, deathrides, paintball, canyoning ... In Houffalize verveel je je geen moment! Ben je wel sportief, maar geen doorgewinterde waaghals? Breng dan een bezoekje aan Aqual'O, een waterparadijs waar je naar hartenlust kunt ontspannen. Of verken de stad op een speelse, originele manier via tien speelzones waar je ... croquet speelt, met 'Houffa Croquet City'! Voor de kinderen is er het fantastische recreatieve en pedagogische centrum Houtopia, dat garant staat voor een dag vol verwondering en ontdekkingen.

 

Copyright foto's: Martin Dellicour 

Copyright foto's: Visit Ardenne

Te doen

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Houffalize
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Houffalize
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 4km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Houffalize
- op 5km afstand