Adres :
Pl. du Bronze 14, 6980 La Roche-en-Ardenne, Belgique
Beschrijving

Als we het over La Roche-en-Ardenne hebben, raken we nooit uitgepraat. Deze 'parel van de Ardennen' ligt op slechts 35 minuten van Durbuy. Een middeleeuws kasteel, prachtige panorama's, lekkere streekproducten, restaurants naast de Ourthe ... Dit stadje heeft het allemaal.

Als je een mythische vakantiebestemming in eigen land zoekt, dan is La Roche-en-Ardenne ideaal. In de parel van de provincie Luxemburg is het hele jaar door veel te beleven, welk seizoen het ook is. Onder andere een middeleeuws kasteel, kajaktochten op de Ourthe, een museum, een wildpark en tal van panoramische uitkijkpunten wachten er op je! Bij fijnproevers loopt het water al in de mond wanneer ze aan de restaurants en streekproducten van de stad denken, zoals Ardense ham, de 'baisers' van La Roche, Purnalet, ...

Overal panorama's

Zin om volop van het uitzicht te genieten? Ga dan naar het nabijgelegen meer en de stuwdam van Nisramont, een tot de verbeelding sprekende plek waar je in elk seizoen prachtige wandeltochten kunt maken (wij krijgen nooit genoeg van de herfstkleuren!). Of klim naar de Belvédère du Deister (in La Roche zelf) of Le Hérou (in Nadrin): beide uitkijkpunten zijn de moeite meer dan waard! En dan hebben we nog niets gezegd over de dorpjes die op de steile hellingen van de Ourthevallei genesteld zijn, met huizen van lokale steen en balkons vol bloemen ... Geef je ogen de kost en ga helemaal op in een van de meest betoverende groene kleurenpaletten van de Ardennen.

Het spook van het kasteel
Het kasteel is het hele jaar door open voor bezoekers. Over het algemeen is zo'n bezoek vrij snel voorbij. Maar in de zomer vindt er animatie plaats waarvoor je met plezier wat langer blijft hangen. Je wordt dan ondergedompeld in een middeleeuwse sfeer met boogschieten, ambachtslieden, valkerijshows, vuurwerk, een historisch feestweekend en een nachtelijk licht- en geluidsspektakel dat je elke avond gratis kunt meemaken over de legende van het spook Berthe.

Of je nu met vrienden, met je partner of met de kinderen gaat: La Roche-en-Ardenne heeft alles te bieden voor een geslaagde vakantie in de Ardennen, op elk moment van het jaar!

Copyright foto's: Martin Dellicour & WBT - Denis Erroyaux

Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's advies
Experience Leader

Ga naar de uitgangen van de stad om te profiteren van de gratis parkeerplaatsen: 

  • Rue Nulay
  • Parking des Evêts (rue des Evêts)
  • Parkeerplaats van het sportcomplex (rue de la Piscine).

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 0km afstand