Gratis evenementen in de Ardennen in augustus

Verblijf je in augustus in één van onze vakantiehuizen? Hier vind je een selectie van gratis evenementen in de Ardennen deze zomer!

1) Middeleeuws weekend in het Fort van Hoei op 5 en 6 augustus 2023

Stap terug in de tijd en dompel jezelf onder in de middeleeuwen. Tijdens het eerste weekend van augustus kun je in het Fort van Hoei terecht voor een hele reeks middeleeuwse evenementen en voorstellingen. Gevechten tussen boogschutters en ridders, demonstraties van wapens, weven en borduren, initiaties kantklossen, boogschieten en kruisboogschieten, marionetten, vuurshows, historische muziek en dansen. Keuze te over !


2) “Statues en Marche” op 5 en 6 augustus 2023 in Marche-en-Famenne

“Statues en Marche” is de grootste bijeenkomst van levende standbeelden in het hart van Marche-en-Famenne!

Wandel door de straten van de autovrije stad en ontdek zo'n honderd levende standbeelden van over de hele wereld. Een tijdloze ervaring voor het hele gezin en vrienden! Muzikaal entertainment en andere activiteiten staan het hele weekend op het programma. 



3) “La Nuit du Livre” op 5 augustus in Redu

Op 5 augustus nodigt Redu, beter bekend als "Village du Livre" (Boekendorp), je uit op zijn "Nuit du Livre" (Nacht van het Boek) in een gezellige sfeer.

De boekwinkels zijn 's avonds open. Muzikaal entertainment zal de straten van het kleine dorp opfleuren. Met as kers op de taart een licht- en geluidsshow. Meer info : https://www.redu-villagedulivre.be/fr/evenements/article/346-nuit-du-livre-2022

Copyright : M. Pêcheur - MTHL


4) Het Spookt in La Roche-en-Ardenne

Elke avond bij zonsondergang (22.00 uur) is er gratis een 20 minuten durende geluids- en lichtshow te zien vanuit de stad La Roche-en-Ardenne.

Het verhaal van gravin Berthe wordt verteld in het Frans en Nederlands.

Van 8 juli tot 19 augustus, elke avond (!!! Om veiligheidsredenen kan het geannuleerd worden bij regen en/of harde wind!!)

Copyright: Antonio Waffelaert


5) De odyssee van het licht in Bouillon

Ken je de prachtige stad Bouillon, beroemd voor haar kasteel? Wist je dat een originele rondleiding je elke avond een verlichte route langs de verschillende bezienswaardigheden van de stad leidt?

De 5 sites in de stad Bouillon komen tot leven zodra de avond valt en bieden je om het kwartier een prachtig schouwspel.

Deze 5 sites in de stad Bouillon kan je bewonderen van valavond tot middernacht:

- Brug van Cordemois
- Le Passage (tuin aan de achterkant van het museum)
- De kleine trappen
- De Archéoscope (Parc des Sépulcrines) (het spektakel op de voorkant van de Archéoscope wordt tot 15 augustus om 22u15 en 22u45 geprojecteerd)
- Het Hertogelijk Museum


6) Sterrennacht op 10 augustus in het Euro Space Center

Onze partner Euro Space Center biedt je een onvergetelijke avond in het teken van de sterren, op donderdag 10 augustus in Transinne.

Kom met familie and vrienden dit festival van de sterrenkunde mee beleven. 

Op het programma: verschillende themaworkshops, lezingen en vooral de kans om vallende sterren te bekijken als de nacht valt!


7) Fiesta City van 25 tot 27 augustus in Verviers

Van 25 tot 27 augustus bruist het centrum van Verviers van de muziek. Kom genieten van verschillende gratis concerten. Op het programma : Cali, Suarez en Machiavel.

Alle praktische informatie: https://www.fiestacity.be/

Wat dacht je van een verblijf in een vakantiehuis om er optimaal van te genieten?


Zin om een van deze gratis evenementen in de Ardennen mee te maken? Ontdek hier onze vakantiehuizen die in augustus te huur zijn!